search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:18
MENU CLOSE

Ο Γιούνκερ στην Αθήνα την Παρασκευή – Γιατί τον περιμένει «πως και πως» ο Σαμαράς

01.10.2014 07:03
Ο Γιούνκερ στην Αθήνα την Παρασκευή – Γιατί τον περιμένει «πως και πως» ο Σαμαράς - Media

Ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ και θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ και θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 
Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναμένεται να συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και η πορεία του ελληνικού προγράμματος.
 
Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Ελλάδα βρίσκονται και οι εκπρόσωποι των δανειστών και παράλληλα εξελίσσεται μία από τις πλέον κρίσιμες διαπραγματεύσεις.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να εκθέσει στον ανώτατο Ευρωπαίο αξιωματούχο τις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς την υλοποίηση συγκεκριμένων προαπαιτουμένων που θέτει η τρόικα, ενώ παράλληλα θα επιμείνει στην ανάγκη να δοθούν «ανάσες» στην Ελλάδα, έτσι ώστε και οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν και να ανακουφιστούν τα χαμηλότερα -εισοδηματικά- στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
 
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει βρει στο πρόσωπο του κ. Γιούνκερ έναν πιστό σύμμαχο ως προς την αναπτυξιακή πολιτική που θέλει να ακολουθήσει μετά την αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, ενώ υπάρχει σύμπτωση απόψεων και για το μείζον ζήτημα της απεμπλοκής του ΔΝΤ από την Ευρώπη.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα δώσει έμφαση στην απόφασή του να παρουσιάσει εντός του έτους το εθνικό σχέδιο δράσης για τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι βασικός του στόχος είναι οι όποιες αλλαγές να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα να αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης, μέσω και των επενδύσεων.
 
Είναι σαφές ότι η ελληνική πλευρά προσβλέπει στην παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την κατεύθυνση του περιορισμού των πιέσεων από την τρόικα, ειδικά στην παρούσα φάση, αλλά και στη στήριξή του για τις φοροελαφρύνσεις που θέλει να προωθήσει ο πρωθυπουργός.
 
 
 
Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:18