search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:11
MENU CLOSE

50.000 Ιρακινούς στρατιώτες – φαντάσματα πληρώνουν οι ΗΠΑ

04.01.2015 16:46

Το πόσο… «καλά» ήξεραν τι έκαναν και πόσο «σοφά» έχουν σπαταλήσει οι Αμερικανοί και οι εταίροι τους δισεκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή το έχουμε καταλάβει όλοι.

 
Το πόσο… «καλά» ήξεραν τι έκαναν και πόσο «σοφά» έχουν σπαταλήσει οι Αμερικανοί και οι εταίροι τους δισεκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή το έχουμε καταλάβει όλοι. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια… εξάλλου η στυγνή πραγματικότητα μιλάει από μόνη της: η δύναμη των τζιχαντιστών – τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού – αποτελεί το πιο πρόσφατο και οδυνηρό χαστούκι.
 
Στην περίπτωση του Ιράκ, όπου, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία (εκ του μηδενός)… διαδοχικών «στρατών» τρώγοντας τα μούτρα τους ξανά και ξανά, το εύρος της τραγελαφικότητας δεν έχει όρια. Τους δουλεύουν ψιλό γαζί (με το δίκιο τους) και οι άλλοι τον χαβά τους… και δώσ' του «συμβούλους» και «εκπαιδευτές». Και δώσ' του όπλα και μαχητικά. Και δώσ' του βομβαρδισμούς.
 
Κονδύλια «βοήθειας»
 
Όπως αποκάλυψε και επισήμως το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ πριν από λίγες ημέρες… ο περιβόητος «νέος ιρακινός στρατός» (του οποίου την ετοιμότητα παρακολούθησαν όλοι με δέος στην άτακτη υποχώρησή του μπροστά στους τζιχαντιστές) μετράει τουλάχιστον 50.000 «στρατιώτες – φαντάσματα» που πληρώνονται κανονικά από τα αμερικανικά κονδύλια «βοήθειας» και οι οποίοι κάνουν όποια άλλη δουλειά μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός του να προτάσσουν τα στήθη τους στο μέτωπο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνώντων γύρω από το θέμα το οποίο, όπως φαντάζεστε, ο κόσμος το 'χει τούμπανο και οι Αμερικανοί κρυφό καμάρι, πρόκειται για μια συνήθη πρακτική από την πτώση του Σαντάμ και μετά: Ο «στρατιώτης – φάντασμα» – όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι οι αξιωματικοί – παραχωρεί τον μισό τουλάχιστον μισθό του σε κάποιον ανώτερό του, ο οποίος σε αντάλλαγμα αναλαμβάνει να του «χτυπάει την κάρτα» (πάνω – κάτω) και ο ίδιος μπορεί να μην παρουσιάζεται ποτέ στην υπηρεσία. Το «μερίδιο» που παίρνει ο αξιωματικός το μοιράζεται με τη σειρά του με τα ανώτερα κλιμάκια και πάει λέγοντας. Και έτσι όλοι είναι ικανοποιημένοι και πίνουν νερό στο όνομα του κάθε Λευκού Οίκου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:09