search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:53
MENU CLOSE

Πολλά τα κοκόρια

03.03.2015 09:16

Έχει χάσει χρόνο η κυβέρνηση;
Προφανώς δεν την… πήραν τα χρόνια, αφού στις 25 Ιανουαρίου είχαμε εκλογές και με το καλημέρα άρχισε τα σούρτα φέρτα  στις Βρυξέλλες, προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία.

 
Έχει χάσει χρόνο η κυβέρνηση;
Προφανώς δεν την… πήραν τα χρόνια, αφού στις 25 Ιανουαρίου είχαμε εκλογές και με το καλημέρα άρχισε τα σούρτα φέρτα  στις Βρυξέλλες, προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία.
Όμως μπορεί να έχει θητεία μόνο ενός μήνα, αλλά υπάρχουν κάποια φαινόμενα που αν δεν αντιμετωπιστούν θα δημιουργήσουν σοβαρά πολιτικά προβλήματα.
1) Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι… Στην οικονομία έχουμε πολλές αντιφατικές δηλώσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργών, δείγμα έλλειψης συνεννόησης.
2) Έχουν αργήσει οι τοποθετήσεις στελεχών σε καίριες θέσεις του κυβερνητικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί τίποτα σε τομείς της καθημερινότητας.
3) Υπάρχει σύγχυση στα ζητήματα αποκρατικοποιήσεων. Μεγάλες αποστάσεις από αυτά που είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, απο αυτά που προβλέπονται στο μέηλ Βαρουφάκη, απ’ όσα ισχυρίζεται ο Λαφαζάνης, απ΄ όσα υποστηρίζει ο Σταθάκης, από αυτά που πιστεύει η Βαλαβάνη και απ΄ αυτά που ελπίζει το Μαξίμου. Χάος.
4) Για τα θέματα του χρέους και των δανείων μιλούν καμιά ..δεκαριά για το τι πρέπει να κάνουμε. Το οικονομικό επιτελείο, ο Στρατούλης, ο Λαφαζάνης, ο Κουρουμπλής, η Κωνσταντοπούλου, ο Καλύβης και ο Ρινάλντι ! Πατήστε φρένο συντρόφια!
5) Ο πρωθυπουργός δεν αποφασίζει σε μείζονα ζητήματα με συλλογικές διαδικασίες. Ενημερώνει, ακούει, συνδιαλέγεται, αλλά δεν πρέπει να περιμένει ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα ούτε την Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει.
Ας αλλάξει ρότα στα παραπάνω γιατί μέχρι να πεις… «ξεκινήσαμε» θα τελειώσει το τετράμηνο.
Αν μέχρι τότε δεν έχουμε αποτελέσματα, μένουμε μετεξεταστέοι για τον Σεπτέμβρη.
Και το κακό είναι πως τότε δεν θα ξέρουμε ποιο «εξεταστικό σύστημα» θα εφαρμόσουν οι Βρυξέλλες!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30