ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:31
MENU CLOSE

Στα όρια του καύσωνα οι θερμοκρασίες στη χώρα

15.07.2010 06:45

Στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου παραμένει ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ ανάσα δροσιάς αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης, οπότε η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος συνιστά στους πολίτες:

-Μείωση της χρήσης των ΙΧ και χρησιμοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

-Αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

-Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου και να αποφεύγεται η υπερπλήρωση των δεξαμενών καυσίμων των οχημάτων.

-Κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λπ.) καθώς και αποφυγή της χρήσης χρωμάτων που περιέχουν οργανικούς διαλύτες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:31
Exit mobile version