ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 08:07
MENU CLOSE

Συναίνεση ζήτησε από τον Σαμαρά ο Μπαρόζο

08.06.2011 17:17

Τη συναίνεση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά την διάρκεια συνάντησής τους στις Βρυξέλες.

Συγκεκριμένα σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Μπαρόζο αναφέρει ότι με τον κ. Σαμαρά συζήτησαν για την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας και τον κάλεσε να δεσμευτεί στην επίτευξη ευρείας εθνικής συναίνεσης, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αντιμετωπίσει με τον πιο αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο τις σημερινές ιστορικές προκλήσεις για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς ανέφερε τα εξής:

«Θέλω εδώ να γίνει απολύτως σαφές: Στηρίξαμε και στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό για την πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος.

» Το διήμερο αυτό είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: Και συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 08:04
Exit mobile version