ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:17
MENU CLOSE

Ο Καμίνης, ο Κακλαμάνης και ο «Βασιλάκης Καΐλας»

10.10.2011 15:09

Της Βάλιας Μπαζού

Της Βάλιας Μπαζού

vbazou@gmail.com

Ο Γιώργος Καµίνης, πριν καν κλείσει έναν χρόνο στον δηµαρχιακό θώκο, αρχίζει να χάνει το συγκριτικό του πλε­ονέκτηµα. Και το συγκριτικό του πλεονέκτηµα ήταν η ελπίδα που έβλεπαν στο πρόσωπό του και στον συνδυασµό του οι πολίτες της κακοποιηµέ­νης, εδώ και πολλές δηµαρχιακές τετραετίες, Αθήνας. Ελπίδα που, τουλάχιστον σε µια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της πρω­τεύουσας, την Ακαδηµία Πλάτωνος, αρχίζει να χάνεται. Ελπίδα που αρχίζει να χάνεται και στην Κυψέ­λη.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται µελό, βιάζεστε να βγάλετε συ­µπεράσµατα. Γιατί την τακτική της µελούρας και τη στρατη­γική του «Βασιλάκη Καΐ­λα» – µετά συγχωρήσεως για τον συµπαθή ηθοποιό – ακολούθησε, όπως εύστοχα λένε οι κάτοικοι, ο δήµαρ­χος της Αθήνας στην πρόσφατη ηµερίδα για το µέλλον της Ακαδηµίας Πλάτωνος. Εκεί ο Γιώργος Καµίνης εµφανίστηκε ως πλασιέ των σχεδίων του Νικήτα Κακλαµά­νη, σχέδια που τον οδήγησαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Εκεί ο Γιώργος Κα­µίνης εµφανίστηκε ως υποστηρικτής του πολεοδοµικού σχεδίου της προηγούµε­νης δηµοτικής αρχής, το οποίο έχει απορ­ριφθεί 3 φορές από όλους όσοι έχουν και όραµα και κοινή λογική. Έχει απορριφθεί από τους κα­τοίκους, από την παράταξη που τον στήρι­ξε και πρόσφατα από την 4η δηµοτι­κή κοινότητα. Το σχέδιο αποθεώνει την αισθητική των τεράστιων εµπορικών κέντρων και συ­νεχίζει να θεωρεί ακόµα και στις µέρες µας ότι η λέξη «ανάπτυξη» είναι συνώνυµη µε τα malls. Το σχέδιο προβλέπει και την οι­κοδόµηση 25 στρεµµάτων της περιοχής που είναι γνωστή ως Λαχανόκηποι. Και ο δήµαρχος εµφανίστηκε… µελό, λέγοντας ότι ο δήµος δεν έχει χρήµατα για να απαλ­λοτριώσει τον χώρο, ότι δεν µπορεί να πά­ρει κονδύλια από το «Πράσινο Ταµείο». Οποία απογοήτευση για τους κατοίκους…

Όπως και για τους Κυψελιώτες, που είδαν τον Νικήτα Κακλαµά­νη να κόβει τα δέντρα στο παρκάκι Κύπρου και Πα­τησίων και τον Γιώργο Καµίνη να κόβει το νερό, να αφαιρεί τις βρύσες και τους σωλήνες ύδρευσης. Για τους Κυψελι­ώτες, που βλέπουν το πρόσφατα ανα­καινισµένο Πεδίο του Άρεως να µα­ραίνεται, να µην ολοκληρώνεται και τον δήµο να σφυρίζει αδιάφορα και να µην τολµά να ζητήσει τη δια­χείρισή του από την περιφέρεια. Ο νέος δήµαρχος έχει, βέ­βαια, χρόνο µπροστά του. Και αυτό είναι ακόµα ένα από τα πλεονεκτήµατά του. Αρκεί να µην το απεµπολήσει και αυτό.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:16
Exit mobile version