Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο του Κερατσινίου, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο κατασκευής της πίστας από τον αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου, που εμπνεύστηκε την πρόταση
«Μια ενδεχόμενη κατασκευή πίστας Formula 1 δεν αφορά μόνο τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, είναι μια πρόταση που αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά» δήλωσε ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής, λέγοντας ότι το σχέδιο είναι βιώσιμο οικονομικά. Τόνισε, ότι περίπου 250 στρέμματα θα γίνουν πράσινο, ενώ θα ανοίξουν περίπου 3.500 θέσεις εργασίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε, ότι το σχέδιο της Formula 1 είναι μια εξαιρετική πρόταση που δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση στην υπόθεση ανάπλαση. Χαρακτήρισε πρόκληση τη συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση και πρότεινε να φτιαχτεί άμεσα μια εταιρεία ειδικού σκοπού, ώστε να προχωρήσει το θέμα.
πηγή: Έθνος