ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:35
MENU CLOSE

Οι πρώτες αντιδράσεις από την Ε.Ε. και ΔΝΤ

17.06.2012 21:49

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εφανίστηκαν στις δηλώσεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα οι Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπέι.Απο την πλευρά του το ΔΝΤ σε ανακοίνωση του δήλωσε έτοιμο να έρθει την Αθήνα μόλις σχηματιστει κυβέρνηση.

”Το δεύτερο πακέτο προσαρμογής που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και το Eurogroup αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, ευημερία και θέσεις εργασίας για τους Ελληνες”, επισημαίνουν ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε απόψε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θεωρείται από τη γερμανική κυβέρνηση απόφαση για να συνεχιστούν «οι βαθιές μεταρρυθμίσεις» στη χώρα.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Σόιμπλε τόνισε ότι ο δρόμος της Ελλάδας δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος, όμως είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί αυτή η πορεία καθώς θα δώσει στον ελληνικό λαό προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

«Εάν τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, η Νέα Δημοκρατία θα έχει τις περισσότερες έδρες στο νέο κοινοβούλιο. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το αποτέλεσμα αυτό ως την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων να συνεχιστεί η εφαρμογή των βαθιών οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γερμανός υπουργός.

Απο την πλευρά του το ΔΝΤ σε ανακοίνωση του δήλωσε έτοιμο να έρθει την Αθήνα μόλις σχηματιστει κυβέρνηση.

 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:34
Exit mobile version