search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:17
MENU CLOSE

Στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο ο Πρωθυπουργός

04.07.2012 06:27
Στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο ο Πρωθυπουργός - Media

Στο  Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει αύριο, για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντησή του ωστόσο με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση και ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αναβλήθηκε.

Στο  Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει αύριο, για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντησή του ωστόσο με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση και ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην Κηφισιά, αναβλήθηκε.

Αντ’ αυτών θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμήθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος συνάντησης, αφού και οι τρεις βρίσκονται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή, ενώ έχουν συμφωνήσει επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Σήμερα πάντως το Βήμα ανέφερε πως δεν έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία στις προγραμματικές δηλώσεις, παρά τη δίωρη συνάντησή που είχαν στην πρωθυπουργική κατοικία στην Κηφισιά το απόγευμα της Δευτέρας.

Το μεγάλο αγκάθι είναι το θέμα της εφεδρείας, την οποία υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, ως αντιπρόταση στην τρόικα που ζητά απολύσεις, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εμφανίζεται ανένδοτος και στις απολύσεις στο δημόσιο αλλά και στην εφεδρεία.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς θα παραβρίσκεται στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στις 10 το πρωί. Αύριο επίσης θα ορκισθούν και ο Σίμος Κεδίκογλου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ο Κώστας Τσιάρας ως υφυπουργός Εξωτερικών.

Στη συνάντησή του με την τρόικα θα γίνει μια πρώτη αναγνωριστική συζήτηση, καθώς η πραγματική «μάχη» με τους πιστωτές μας θα ξεκινήσει μεταξύ 24 Ιουλίου και 8 Αυγούστου, στη νέα επίσκεψη των εκπροσώπων τους. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οριοθετείται η έναρξη της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων εστιάζεται στις παραχωρήσεις λιμανιών, περιφερειακών αεροδρομίων, της Εγνατίας Οδού, στην πώληση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στο Μαρούσι και τη μεταβίβαση των θυγατρικών της Αγροτικής Τράπεζας (Βιομηχανία Ζάχαρης, Γαλακτοκομική Δωδώνη κ.ά.), ενώ σε δεύτερη φάση η σχετική λίστα θα περιλαμβάνει μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως ΟΣΕ (το λειτουργικό τμήμα του), ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, εταιρείες ύδρευσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:17