search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:27
MENU CLOSE

Δίκη για το Μάτι: Παραγγελία Αδειλίνη για αυτεπάγγελτη άσκηση έφεσης – Τι ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

30.04.2024 10:06
diki_mati_2002_1920-1080_new

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την έκδοση της απόφασης στη δίκη για το Μάτι που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από επιζώντες και συγγενείς θυμάτων, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη με παρέμβασή της ζητά με παραγγελία από την αρμόδια εισαγγελία να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, βάζοντας στο «μικροσκόπιο» της το σύνολο της δικαστικής απόφασης.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παραγγελία με την οποία ζητά την αυτεπάγγελτη έφεση για τις αθωώσεις με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες όπως και για τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν.

Όπως αναφέρει:

«Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών».

Σημειώνεται πως αίτημα για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αναμένεται να υποβάλουν και οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου από «συμμορία» ανηλίκων – Του έριξαν μπουνιά με κλειδί στο πρόσωπο

Πειραιάς: Γεμάτα τα πλοία – Φεύγουν άρον-άρον για το Πάσχα πριν την απεργία της Μ. Τετάρτης (Video)

Καρυστιανού για την απόφαση για το Μάτι: Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:25