ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:22
MENU CLOSE

Μπαρόζο: «Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ»

16.09.2012 21:00

Με τίτλο «Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ» η Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει άρθρο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την ευρωκρίση και την αντιμετώπισή της.

Στο άρθρο του ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται και στην Ελλάδα λέγοντας ότι «σε ολόκληρη την ΕΕ εφαρμόζονται μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας. Δημιουργήθηκαν μηχανισμοί στήριξης, με την ΕΚΤ να έχει αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα το ευρώ. Αυτό το φθινόπωρο έχουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία για ένα σημείο καμπής. Αν η Ελλάδα καταφέρει να διαλύσει τις αμφιβολίες για τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και όλες οι άλλες χώρες δεν αφήσουν χώρο σε αμφιβολίες ότι θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, τότε θα τα καταφέρουμε».

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να μείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ακεραιότητας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, η οποία βρίσκεται στην ευθύνη των χωρών-μελών και των ευρωπαϊκών θεσμών» καταλήγει ο κ. Μπαρόζο.

Πηγή: www.dw.de

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:21
Exit mobile version