ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:12
MENU CLOSE

Μαθήματα

04.10.2012 07:21

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η Κύπρος θα καταφέρει τελικά να ξεφύγει από το δόκανο της «διάσωσης» που κρατούν από τη μια μεριά οι Ευρωπαίοι (Γερμανοί) και από την άλλη το ΔΝΤ (Αμερικανοί).

«Δεν τους λέμε απλά όχι», είπε. «Τους δίνουμε αντιπροτάσεις», προσέθεσε.  Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι εάν δεν δοθεί ο 13ος μισθός, αυτό σημαίνει ότι θα παραλύσει η αγορά, ενώ όσον αφορά στους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς, σημείωσε ότι αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση τους, καθώς αποτελούν κερδοφόρο εισόδημα για το κράτος.
Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι έχει χρεοκοπήσει η νεοφιλελεύθερη μέθοδος αντιμετώπισης της κρίσης και χαρακτήρισε εξοντωτική τη γραμμή που ακολουθεί η τρόικα. Αυτό, είπε, αποδεικνύεται και από την κατάσταση στην Ελλάδα.

ΥΓ :Δεν τρέφουμε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για τις δυνατότητες αντίστασης στις υπέρτερες παγκόσμιες δυνάμεις. Ωστόσο, δε θα διαφωνήσει κανείς, ότι χαμένες είναι οι μάχες είναι αυτές που δεν  δίνονται. Σαν αυτές που δεν έδωσαν  οι κυβερνήσεις Παπανδρέου- Παπαδήμου, σαν αυτή που χάνει χωρίς να δώσει η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη. Όλοι αυτοί οι γενναίοι πολιτικοί και οι ηρωικοί βουλευτές που τους ακολουθούν ψηφίζοντας μνημόνια και νόμους ξεπουλήματος και καταστροφής της χώρας, ίσως κάτι θα είχαν να διδαχτούν ακούγοντας τον Χριστόφια. Αλλά,  μάλλον όλοι αυτοί προτιμούν  τα σεμινάρια του Παπανδρέου στο Χάρβαρντ…
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:10
Exit mobile version