search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 04:52
MENU CLOSE

Πρόγραμμα Προλαμβάνω: «Πώς ένα sms μου έσωσε τη ζωή»

29.04.2024 10:43
agios savvas new

«Το sms που μου έσωσε το ζωή θα το κρατήσω δεν θα το σβήσω ποτέ. Κάνω τη θεραπεία μου στον Άγιο Σάββα, έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και δίνω τον αγώνα μου. Μετά από πέντε χρόνια θα μπορώ να πω ότι νίκησα τον καρκίνο».

Τα παραπάνω συγκλονιστικά λόγια ανήκουν στην κυρία Παππά, μια από τις τέσσερις γυναίκες που μοιράστηκαν τη δική τους εμπειρία με τον καρκίνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Προλαμβάνω», που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη ηγεσίας του υπουργειου Υγείας, την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Η κυρία Παπά, όπως είπε, αμέσως αξιοποίησε το μήνυμα που έλαβε στο κινητό της, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Από τις προληπτικές εξετάσεις που έκανε τότε, εντοπίστηκαν σε αρχικό στάδιο ευρήματα που δεν είχαν δώσει συμπτώματα. Η κυρία Παππά χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο απευθύνθηκε στο Ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου ξεκίνησε τη θεραπεία της. Σήμερα δίνει τον αγώνα της από πλεονεκτική θέση καθώς αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό πρόβλημα κυριολεκτικά στην αρχή του με τη βοήθεια του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 99% των γυναικών που διαγιγνώσκονται έγκαιρα με καρκίνο του μαστού έχουν καλύτερη επιβίωση σε σχέση με αυτές που δεν διαγιγνώσκονται έγκαιρα.

Tην ιστορία της κοινοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, με ανάρτησή της στα social media.

«Εμένα ένα SMS μου έσωσε τη ζωή». Αυτό είπε χθες η κα Παππά, καθώς εξηγούσε πόσο σημαντικό υπήρξε για αυτήν το μήνυμα για την μαστογραφία της. Και αυτή είναι όλη η ουσία της προσπάθειάς μας, και του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ. Να φροντίσουμε την υγεία των πολιτών. Με πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές».
Το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου “Προλαμβάνω” αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο Εθνικό πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας, για την Πρόληψη.

Το πρόγραμμα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των πολιτών και στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κυριότερων χρόνιων νοσημάτων (καρκίνος, καρδιαγγειακά) που ευθύνονται για τους πρώιμους θανάτους στη χώρα μας, μέσω της καθιέρωσης δωρεάν προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Σημειώνεται ότι σύντομα θα ανακοινωθούν αλλά δύο προγράμματα που αφορούν τον καρκίνο του πνεύμονα και του δέρματος.

Διαβάστε επίσης:

Εθνικό Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Δωρεάν εξετάσεις για τρία είδη καρκίνου αλλά και καρδιαγγειακά νοσήματα

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου μέσα σε ένα απλό δωμάτιο» – Πήρε «φακελάκι» ο γιατρός, λέει η μητέρα του

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αρχαιοφύλακα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20