search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.09.2025 01:16
MENU CLOSE

Σαμαράς: Δίνω τη μάχη της ζωής μου

05.10.2012 07:18
Σαμαράς: Δίνω τη μάχη της ζωής μου
 - Media

 Μιλώντας στην Γερμανική Handelsblatt ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η χώρα είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες και να σφίξει τα δόντια ενώ υποστήριξε ότι η κοινωνία, απειλείται ως σύνολο από «λαϊκιστές της άκρας Αριστεράς» και από την άνοδο «ενός ακροδεξιού φασιστικού, νεοναζιστικού κόμματος». 

 Μιλώντας στην Γερμανική Handelsblatt ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η χώρα είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες και να σφίξει τα δόντια ενώ υποστήριξε ότι η κοινωνία, απειλείται ως σύνολο από «λαϊκιστές της άκρας Αριστεράς» και από την άνοδο «ενός ακροδεξιού φασιστικού, νεοναζιστικού κόμματος». 

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει «μας περιμένει το χάος». Η πολιτική του, υποστήριξε, βρίσκει συμφωνία ακριβώς επειδή «ο κόσμος γνωρίζει πως αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας».  
Ο πρωθυπουργός είπε ότι δίνει «τη μάχη τη ζωής του» σημειώνοντας πως «έχουμε χάσει σε πέντε χρόνια το ένα τρίτο του βιοτικού μας επιπέδου» και ότι πρέπει «να καταστεί σαφές πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Χαρακτήρισε την ανεργία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σημειώνοντας ότι η κοινωνική συνοχή «κινδυνεύει λόγω της αυξανόμενης ανεργίας όπως στη Γερμανία στο τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης». 

Ο Α. Σαμαράς ο οποίος χθες βρέθηκε στο Παρίσι στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 125 χρόνια της εφημερίδας Herald Tribune ανέφερε ότι η έξοδος από την ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση. 

«Για μας, η εγκατάλειψη της ευρωζώνης, η επιστροφή στη δραχμή και η υποτίμηση για να κερδίσει η χώρα ακαριαία σε ανταγωνιστικότητα δεν είναι επιλογή. Είναι πλήρης καταστροφή!» σημείωσε ο κ. Σαμαράς. 

«Η δημοσιονομική πειθαρχία δεν θα πρέπει να είναι μία 'τιμωρία' που επιβάλλεται έξωθεν» είπε ο Α. Σαμαράς προσθέτοντας: «Η Ελλάδα έχει αναστρέψει ήδη την πορεία της. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει». 

Τέλος για το μέλλον της Ελλάδας υποστήριξε: «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι σε ένα χρόνο από τώρα η επιτυχία της Ελλάδας (a Greek success story) θα δίνει ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά. Θα θεωρείται δικαίως σημαντική απόδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να επιλύει τα προβλήματά της και να ξεπερνά με επιτυχία τις δυσκολίες. Μερικοί μπορεί να το θεωρήσουν αυτό «λίγο αισιόδοξο». Δεν πειράζει. Εξάλλου, για να είσαι ανταγωνιστικός, πρέπει να είσαι αισιόδοξος. Για να επιτύχεις σε κάτι πρέπει να πιστεύεις σε αυτό» ανέφερε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.09.2025 00:44