search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Ακρόαση με… απώλειες

25.10.2012 07:04
oldphotosaaaaa1351148599.jpg

Αν για τον Γιώργο Παπανδρέου, που παραδέχθηκε χθες ότι γνώριζε πως το πρόγραμμα προσαρμογής δεν έβγαινε αλλά προχώρησε γιατί δεν είχε άλλη λύση, θα έπρεπε να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης…

Αν για τον Γιώργο Παπανδρέου, που παραδέχθηκε χθες ότι γνώριζε πως το πρόγραμμα προσαρμογής δεν έβγαινε αλλά προχώρησε γιατί δεν είχε άλλη λύση, θα έπρεπε να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, τότε τον… άμεσο συνεργό του, τον Γ. Παπακωνσταντίνου, όφειλε χθες να τον περιμένει ένας εισαγγελέας την ώρα που δρασκέλιζε την εξώπορτα της Βουλής!Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου είχε κληθεί έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή σχετικά με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», ο πρώην υπουργός Οικονομικών τους άφησε όλους κάγκελο, όταν δήλωσε αφοπλιστικά ότι… μετά λύπης του αγνοεί πού βρίσκεται το CD με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC. Σε ερώτηση του Π. Παυλόπουλου, ο άνθρωπος που μαζί με τον ΓΑΠ σφράγισε τη σύγχρονη μοίρα της χώρας, είπε απερίφραστα – αφού προηγουμένως, για λόγους ασφαλείας, όπως σημείωσε, έβγαλε ένα αντίγραφο – «το αρχικό το έδωσα εμπιστευτικά για φύλαξη στο γραφείο μου και λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν ξέρω πού είναι»!
Τις ίδιες αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε, όμως, και όταν στις διαδοχικές ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Σ. Κοντονή:
◆ Επιχείρησε να υποβαθμίσει το όλο θέμα, λέγοντας ανενδοίαστα: «η σημασία που αποδίδεται στη λίστα από τη Γαλλία, είναι υπερβολική».
◆ Επέρριψε και αυτός, όπως κι ο Βενιζέλος προηγουμένως, ξεκάθαρα τις ευθύνες στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ότι δεν αξιοποίησαν, όπως όφειλαν, τα στοιχεία, προσθέτοντας το αμίμητο «υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά απαιτείται η βούληση και η βούληση αυτή δεν είναι μόνο πολιτική, όπως όλοι λένε, αλλά κυρίως είναι υπηρεσιακή»!…
◆ Αρνήθηκε επίμονα να αποκαλύψει σε ποιον υφιστάμενό του παρέδωσε τα αρχεία. Μιλώντας ωστόσο αργότερα με δημοσιογράφους τους άφησε σύξυλους λέγοντας: «είναι για να λέμε ονόματα τέτοια ώρα;»!
Στο μεταξύ, πρόλαβε να χαρακτηρίσει «μυθεύματα» και «απολύτως ανακριβή» τα δημοσιεύματα του «Π» που από τον Απρίλιο του 2010, με συγκεκριμένα στοιχεία, είχε αποδείξει ότι το θέμα ήταν ευρύτερα γνωστό. Άλλωστε κι ο ίδιος, διαψεύδοντας τον εαυτό του, είχε νωρίτερα παραδεχθεί ότι η λίστα περιφερόταν τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο. Απλώς, αυτός… είχε το θάρρος και τη ζήτησε. Τουλάχιστον αυτήν τη φορά, είχε φροντίσει να συμπίπτει στις ημερομηνίες με τον Βενιζέλο. Και τους δύο φρόντισε να προστατέψει με άθλιο τρόπο ο πρόεδρος της Επιτροπής Π. Νεράντζης…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:21