ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 04:26
MENU CLOSE

Γκράφιτι εναντίον συμμοριών

09.12.2012 22:00

Οι καλλιτέχνες της street art προσπαθούν µε τα έργα τους να ανακαταλάβουν τις γειτονιές του Ελ Σαλβαδόρ από τους γκάνγκστερ
 


 
∆υο είναι τα πιο σηµαντικά σηµεία στα οποία οι καλλιτέχνες της street art έχουν δώσει το στίγµα της αναγέννησης µέσα από την τέχνη. Στην πόλη Perquin, το προπύργιο των ανταρτών κατά τον δωδεκαετή πόλεµο κατά της τυραννίας, όπου έχει δηµιουργηθεί το υπαίθριο «µουσείο της επανάστασης» µε τους τοίχους της να είναι καλυµµένοι µε υπέροχα έργα τέχνης, τα οποία διηγούνται την ιστορία της χώρας.
 
Η δεύτερη καταλυτική παρέµβαση είναι στη γνωστή και πλέον τουριστική διαδροµή «La Ruta de las Flores» («Ο ∆ρόµος των Λουλουδιών»), µια διαδροµή 36 χιλιοµέτρων µέσα σε καταπληκτική φύση και παραδοσιακά χωριά, που ενώνει πέντε πόλεις, διαδροµή η οποία έχει µετατραπεί σε µια πολύχρωµη µοναδική πολιτιστική εµπειρία για κάθε επισκέπτη. Οι τοίχοι στα πλακόστρωτα δροµάκια είναι ζωγραφισµένοι µε γκράφιτι που διηγούνται την ιστορία του τόπου, τιµούν τα πρόσωπα που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ανεξαρτησία, σχολιάζουν τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήµατα και αποτελούν µια ιδιότυπη «συνοµιλία» για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιµετωπίζουν οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04
Exit mobile version