ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:28
MENU CLOSE

Το αμαρτωλό τρίγωνο

24.12.2012 15:50

Οι ιστορίες της διαπλοκής που δημοσιεύει αραιά και που το πρακτορείο Reuters δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον σε ότι αφορά, αυτό καθ´ αυτό το περιεχόμενό τους.
Όσα αναφέρονται, είναι πολλές φορές γραμμένα στα ελληνικά ΜΜΕ και μάλιστα με πιο εμπεριστατωμένο τρόπο…

Όσα αναφέρονται, είναι πολλές φορές γραμμένα στα ελληνικά ΜΜΕ και μάλιστα με πιο εμπεριστατωμένο τρόπο, για τις σχέσεις διαπλοκής επιχειρηματιών με Μέσα Ενημέρωσης, είτε αυτά βρίσκονται στην κατοχή τους, είτε διαπλέκονται με τους ιδιοκτήτες τους στο παρασκήνιο προς όφελος και των δυο πλευρών.

Ορισμένες ελληνικές εφημερίδες, έχουν αναδείξει εδώ και χρόνια το αμαρτωλό τρίγωνο, "μεγαλοεπιχειρηματίες, κράτος, ΜΜΕ" με αναλυτικά ρεπορτάζ που αποδεικνύουν ότι κάποιοι έστησαν σχεδόν από το πουθενά επιχειρήσεις αρμέγοντας το κράτος με την υποστήριξη Μέσων Ενημέρωσης, διαμορφώνοντας έτσι αυτό που ονομάζουμε παιχνίδι διαπλοκής…

Προς τι λοιπόν η έκπληξη από το "ρεπορτάζ" του Reuters;

Τι το διαφορετικό προσέθεσε σε όσα μέχρι τώρα ξέραμε;

Τίποτα απολύτως.

Αν ένα τέτοιο ρεπορτάζ έφτανε στα χέρια αρχισυντάκτη εφημερίδας, θα το επέστρεφε στον συντάκτη του, λόγω έλλειψης στοιχείων και… φαντασίας!

Εκείνο λοιπόν που έχει αξία, είναι τα κίνητρα για μια τέτοια έρευνα,( εκτός κι αν οι συντάκτες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, ανακάλυψαν την διαπλοκή στην χώρα μας αυτή την περίοδο, πράγμα απίθανο) και αν εξυπηρετούνται άλλου είδους σκοπιμότητες.

Εύλογα λοιπόν προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα, που χρήσιμο είναι να απαντηθούν ώστε το ρεπορτάζ των συναδέλφων να ρίξει περισσότερο φως στις αμαρτωλές σχέσεις Μέσων Ενημέρωσης και επιχειρηματιών.

Για παράδειγμα:

Ποιοι ενημερώνουν την Τρόικα για τα θέματα αυτά;

Υπάρχουν όμιλοι δημοσιογραφικοί που λειτουργούν ως μοχλοί εξόντωσης αντιπάλων τους;

Που αλλού έστειλε το Reuters ερωτήματα;

Ποιοι άλλοι πολιτικοί παράγοντες μίλησαν, χωρίς να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα τους;

Πολλά από αυτά θα πρέπει να απαντηθούν, για να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα, απαλλαγμένη από επιχειρηματικές σκοπιμότητες και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Το Ποντίκι θα επανέλθει σύντομα με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:26
Exit mobile version