ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:41
MENU CLOSE

Αποφασίζουν για το ενιαίο «χαράτσι» στα ακίνητα

01.02.2013 16:15

Σύμφωνα με πληροφορίες προκρίθηκε η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας από 50.000 και άνω επί της αντικειμενικής αξίας, αν και παραμένει στο τραπέζι το σχέδιο για πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου.

ΣΥΡΙΖΑ: 

«Ο σχεδιαζόμενος νέος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα ολοκληρώνει τη φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών, δημιουργώντας συνθήκες πλήρους ασφυξίας», σημείωσε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης .

 

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα φόρο «που ενσωματώνει και παγιώνει άλλους έκτακτους φόρους επί των ακινήτων, όπως το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ, αγνοεί τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά ακινήτων και η εφαρμογή του θα οδηγήσει κατ’ ουσία στη δήμευση των ακινήτων».

 
ΚΚΕ:
 
Η κυβέρνηση  «σκοπεύει μέσα απ' τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης να υπερφορολογήσει την μικρή ακίνητη περιουσία, αστική και αγροτική, από τη στιγμή που η μεγάλη ακίνητη περιουσία μπορεί να φοροδιαφεύγει νόμιμα αξιοποιώντας τις δυνατότητες μιας σειράς σχετικών φορολογικών διατάξεων που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και συμπληρώνει:
«Επιταχύνοντας με αυτόν τον τρόπο την συγκέντρωση της γης σ' όλο και λιγότερα χέρια και την αλλαγή χρήσης τις ικανοποιώντας τις επιδιώξεις των μονοπωλιακών ομίλων»
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:41
Exit mobile version