search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:57
MENU CLOSE

Premia Properties: Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο 100 εκατ. ευρώ του 2024-5 – Είσοδος στον κλάδο οινοποιίας

17.04.2024 09:53
premia_logo

Κατά 57% αύξησε τον δείκτη NAV (καθαρή αξία ακινήτων) η Premia Properties το 2023 σε σχέση με το 2022 φτάνοντας τα 147,2 εκατ. ευρώ ενώ η διοίκηση της έχει βάλει ως πιο μακροπρόθεσμο στόχο να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 400-500 εκατ. ευρώ βασιζόμενη στην οργανική της ανάπτυξη.

Πάντως για τα επόμενα δύο χρόνια η Premia θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην έγκαιρη υλοποίηση του ανεκτέλεστου επενδυτικού πλάνου ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των υπό ανάπτυξη έργων θα πρέπει να παραδοθεί το κτίριο γραφείων επί της οδού Πειραιώς (πρώην Athens Heart) στην ΑΑΔΕ μέχρι τον Ιούνιο ενώ σε έναν περίπου μήνα θα είναι έτοιμη και η φοιτητική εστία στην Ξάνθη με 102 δωμάτια και κατάστημα στο ισόγειο η οποία θα νοικιαστεί σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Επίσης μέσα στη χρονιά αναμένεται να παραδοθεί το logistics center στον Ασπρόπυργο, μία σύγχρονη αποθήκη με ύψος 14 μέτρα η οποία έχει ήδη κλείσει μισθωτή της εταιρεία Iron Mountain.

Σημαντική επένδυση αποτελεί και η είσοδος στην αγορά των οινοποιείων μέσω της μητρικής της Hellenic Wineries σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ. Στόχος του σύγχρονου οινοποιείου θα είναι να τροφοδοτεί το Costa Navarino με πλήρη γκάμα κρασιών από προσιτές μέχρι premium επιλογές.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της η Premia Properties που σήμερα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 52 ακινήτων μεταξύ των οποίων εννέα logistics/απθήκες, τρία εμπορικά/big boxes, πέντε serviced διαμερίσματα και φοιτητικές εστίες, 11 σχολεία, 18 βιομηχανικά, εννέα γραφειακοί χώροι και 4 οικόπεδα, θα συνεχίσει να επενδύει με έμφαση στα logistics, τα εμπορικά και βιομηχανικά ακίνητα κα (λιγότερο) στα οικιστικά (τα οποία όμως συνεχώς ανεβαίνουν όπως αναφέρθηκε).

Οι πιο σημαντικές κινήσεις της εταιρείας για το 2023 ήταν η πώληση ακινήτου στον Βοτανικό σε σημαντικά αυξημένη τιμή σε σχέση με το book value, η συμφωνία μίσθωσης χώρου στη Leroy Merlin στο Ωραιόκαστρο στον οποίο στεγάζεται dark store της εταιρείας, η 10ετής σύμβαση μίσθωσης καταστήματος στην Παιανία στην Pepco (πριν στον ίδιο χώρο στεγαζόταν σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης), η μίσθωση χώρου ψυχρών αποθηκών στον Ασπρόπυργο στη Friesland, και η εξαγορά των ακινήτων, της επιχείρησης και του brand του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ.

Τέλος η εταιρεία συμμετέχει και στο πρωτοποριακό Project Skyline μαζί με την Dimand και την Alpha Bank από το οποίο κάποια ακίνητα εισοδήματος αναμένεται να παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιο της Premia.

Κλείνοντας την παρουσίαση της εταιρείας σε αναλυτές στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ο κ. Μαρκάζος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός των ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα με τις συνεχείς αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης  αλλά και την υπερφορολόγηση του σε σχέση με άλλους κλάδους.

«Έχουμε φτάσει να πληρώνουμε ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς αυτός να εκπίπτει όπως συμβαίνει στις άλλες επιχειρήσεις και μετά πληρώνουμε και φόρο επί της εμπορικής αξίας των ακινήτων» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι το 2023 η Premia πλήρωσε μόνο για τον ΕΝΦΙΑ 1 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Zeus International Hotel & Resorts: Επενδύει στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων της το 2024 – Πρόβλεψη για τζίρο άνω των 70 εκατ. ευρώ

Πετρόπουλος: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 το λανσάρισμα του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού σκούτερ

Παγκρήτια Τράπεζα: Με την συμμετοχή διεθνών επενδυτικών οίκων το 3ο COBALT Market Update, στο Ηράκλειο Κρήτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34