search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:46
MENU CLOSE

Premia Properties: Ενισχύεται στα βιομηχανικά ακίνητα με την απόκτηση του νερού Ιόλη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

23.02.2023 20:01
premia

Στην ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου των βιομηχανικών ακινήτων της φαίνεται ότι στοχεύει το τελευταίο διάστημα η Premia Properties.

Έτσι μετά την πρόσφατη αγορά μισθωμένου βιομηχανικού κτηρίου στο Κρυονέρι Αττικής, προχώρησε σε μία σημαντική συμφωνία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την απόκτηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της επιχείρησης και του brand του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία αυτή, οι εγκαταστάσεις της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας στην περιοχή του Μοσχοχωρίου Φθιώτιδος, δηλαδή οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 99.209 τ.μ. και οι εντός αυτού κτιριακές εγκαταστάσεις επιφάνειας 12.230 τμ, περιέρχονται στην κυριότητα της Premia.

Μισθωτής του ακινήτου και ανάδοχος της επιχείρησης θα είναι η νεοσυσταθείσα εταιρεία ΙΟΛΗ ΠΗΓΗ, θυγατρική της STERNER STENHUS GREECE (βασικού μετόχου της PREMIA που από τον Νοέμβριο 2022 κατέχει και το πλειοψηφικό μερίδιο στην ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Premia Properties η νέα επένδυση ευθυγραμμίζεται με το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας και ενισχύει την παρουσία της στον τομέα των βιομηχανικών ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε μία ακόμα αγορά βιομηχανικού κτιρίου συνολικής επιφάνειας 5.236 τ.μ. επί οικοπέδου 6.480 τ.μ., στο Κρυονέρι Αττικής, έναντι €2,1 εκατ.

Το ακίνητο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κρυονερίου 114 και είναι μισθωμένο στο σύνολό του στην Ματσούκης Γραφικές Τέχνες Α.Ε. μέχρι και το έτος 2030.

Σε ότι αφορά την εξαγορά του Νερού Ιόλη η διοίκηση της εταιρείας προσθέτει ότι ενδυναμώνει περαιτέρω και τη δραστηριοποίηση της STERNER STENHUS στον κλάδο του FnB.

Ο Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Premia Properties δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η PREMIA προχώρησε σε μια ακόμα πρωτοποριακή συναλλαγή ενισχύοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο βιομηχανικών ακινήτων. Το 2023 συνεχίζουμε την υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου, με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας σε όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται  η PREMIA».

Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας δηλώνει: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το ότι η νέα ιδιοκτησία έχει πολύ φιλόδοξο πλάνο για το νερό ΙΟΛΗ, δίνοντας προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς για εμάς η μεταβίβαση του ΙΟΛΗ είναι μια απόφαση που συνοδεύεται από έντονα συναισθήματα, μετά από 30 χρόνια δραστηριοποίησής μας στην αγορά του νερού».

Συμπληρώνει πως «η εταιρεία μας εξακολουθεί να επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για επενδύσεις στην ελληνική αγορά και ανάπτυξη με γνώμονα τη βιωσιμότητα, συνεισφέροντας σταθερά στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους της, τους προμηθευτές, τους πελάτες και τους καταναλωτές».

Διαβάστε επίσης:

«Σπίτι μου»: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα στέγασης – Ποιοι οι δικαιούχοι

Project Skyline: Η υπογραφή του deal μεταξύ Alpha Bank – Dimand δημιουργεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες Real Estate στην Ελλάδα

Οι επενδύσεις στην πλατεία Ομόνοιας αναβιώνουν την παλιά της αίγλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50