search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47
MENU CLOSE

Εξαγορά Twitter από τον Μασκ: Ένα δισ. δολάρια αποζημίωση εαν ναυαγήσει το deal

27.04.2022 09:55
elon mask 2 new

Ένα δισ. δολάρια θα κληθεί να δώσει  είτε η μια είτε η άλλη πλευρά (ο Μασκ ή η νυν ιδιοκτήτρια εταιρία του twitter) εάν ναυαγήσει  η εξαγορά του twitter από τον μεγιστάνα Έλον Μάσκ.      

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο στοιχεία φαίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά: Το πρώτο αφορά στην ίδια τη συμφωνία, η οποία δεν είναι επ’ ουδενί ολοκληρωμένη επί του παρόντος. Θα θεωρηθεί ως τέτοια την 24η Οκτωβρίου 2022.

Το δεύτερο, έχει να κάνει με τη ρήτρα αποζημίωσης, σε περίπτωση αποτυχίας της εξαγοράς: Όποια από τις δύο πλευρές κριθεί ως υπαίτια του ναυαγίου, θα αναγκαστεί να αποζημιώσει την άλλη με 1 δισ. δολάρια.

Τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν στην ουσία της συμφωνίας, δηλαδή στο τι πρόκειται να κάνει ο Έλον Μασκ με το Twitter από εδώ και στο εξής -το οποίο αποτελεί και το μείζον ζήτημα.

Θεωρητικά τουλάχιστον, εάν το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter βρει έναν επενδυτή πρόθυμο να καταβάλει υψηλότερο τίμημα για την εξαγορά των μετοχών από τα 54.02$ ανά μετοχή τα οποία προσφέρει ο Έλον Μασκ, τότε το μέσον θα περάσει στον πλειοδότη και όχι στον ιδιοκτήτη της Tesla.

Πως θα κερδίσει ο Μασκ 1 δισ χωρίς να κάνει το παραμικρό

Απλώς, στην περίπτωση αυτή, ο Mασκ  θα έχει κερδίσει 1 δισ. $ χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό -αν και τα χρήματα, όπως ο ίδιος διατείνεται, δεν παίζουν κανένα ρόλο γι’ αυτόν στην υπόθεση του Twitter.

Η ρήτρα αποζημίωσης σχετίζεται επίσης με το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει παρουσιάσει ο Έλον Μασκ στους μετόχους του Twitter.

 Σε μια πρώτη φάση και αφού είχε αποκτήσει ένα μειοψηφικό ποσοστό του μέσου, ο Mασκ είχε δώσει την εντύπωση πως δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να προβεί σε πλήρη εξαγορά.

 Εν τέλει όμως κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο

Διαβάστε επίσης

Η Gazprom κλείνει την κάνουλα φυσικού αερίου στην Πολωνία που αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια

Μητσοτάκης – Κάρολος: Τηλεδιάσκεψη με το Ελληνικό Συμβούλιο του οργανισμού Sustainable Markets Initiative

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους της Τουρκίας μετά την καταδίκη του Οσμάν Καβαλά (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47