search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:14
MENU CLOSE

Twitter: Γιατί η εξαγορά από τον Έλον Μασκ ανησυχεί τον Λευκό Οίκο (Videos)

26.04.2022 11:16
elon_musk_new

Πονοκέφαλο προκαλεί στους πρωταγωνιστές της αμερικανικής πολιτικής σκηνής η εξαγορά του Twitter από τον μεγιστάνα Έλον Μασκ.

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε ανησυχία για την λογοδοσία των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ παρότι είπε ότι «ο Έλον είναι καλός άνθρωπος» ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιστρέψει στην πλατφόρμα και θα επιμείνει στην ανάπτυξη του δικού του μέσου, που το έχει ονομάσει «Truth».

Ο Λευκός Οίκος επισήμως απέφυγε να σχολιάσει την συμφωνία του πολυεκατομμυριούχου Έλον Μασκ για την εξαγορά του Twitter, αλλά η εκπρόσωπος, Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ανησυχεί για την δύναμη που αποκτούν οι πλατφόρμες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. «Οι ανησυχίες μας δεν είναι καινούριες», δήλωσε η Ψάκι προσθέτοντας ότι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πρέπει να λογοδοτούν.

«Ο πρόεδρος έχει εκφράσει προ πολλού τις ανησυχίες του για την δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, περιλαμβανομένου του Twitter, για την διάχυση παραπληροφόρησης», δήλωσε η Τζεν Ψάκι. Τόνισε πάντως ότι ο Λευκός Οίκος δεν σχολιάζει μία ατομική συναλλαγή, αναφερόμενη στην τακτική που ακολούθησε ο Έλον Μασκ για να εξασφαλίσει τον έλεγχο του πανίσχυρου Twitter.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν σκεπτικισμό για τον τρόπο με τον οποίον το Twitter και ο Έλον Μασκ μπορούν να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές του 2024, ιδιαίτερα αν ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στην τακτική του «τιτιβίσματος», που τόσο πολύ χρησιμοποίησε όσο ήταν ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ανησυχία για αύξηση της παραπληροφόρησης

Το CNBC γράφει ότι τουλάχιστον έξι σύμβουλοι του προέδρου Μπάιντεν, μεταξύ των οποίων δύο κυβερνητικά στελέχη παρακολουθούν πολύ προσεκτικά όλη τη διαδικασία εξαγοράς του Twitter.

«Η ελευθερία του λόγου είναι θεμέλιος λίθος σε μία λειτουργική Δημοκρατία και το Twitter είναι η κεντρική πλατεία μίας ψηφιακής πόλης, όπου συζητιούνται θέματα που είναι ζωτικά για το μέλλον», ανέφερε ο Έλον Μασκ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά του Twitter. Ο Έλον Μασκ γνωρίζει  πως ελέγχοντας αυτή «την κεντρική πλατεία μίας ψηφιακής πόλης» συγκεντρώνει στα χέρια του τεράστια δύναμη και ο Λευκός Οίκος έχει κάθε λόγο να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Άνθρωποι του στενού κύκλου του Μπάιντεν εκτιμούν ότι η παραπληροφόρηση θα αυξηθεί στο Twitter με τον έλεγχο του Μέσου από τον Έλον Μασκ. Ανάμεσα σ΄ εκείνους που εκφράζουν τέτοιες ανησυχίες είναι ο Μπάρακ Ομπάμα.

«Τώρα ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει το Twitter για να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά και να επανακτήσει την εξουσία το 2022 και το 2024, ενώ ο Έλον Μασκ δεν έχει δείξει καμία πρόθεση να κάνει κάτι για να τον σταματήσει», δήλωσε στο CNBC η Μέρι Αν Μαρς, βετεράνος του επιτελείου χάραξης στρατηγικής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Από την άλλη πλευρά ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ακόμα κι αν το Twitter αποκαταστήσει την λειτουργία του λογαριασμού του, μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ, δεν πρόκειται να επιστρέψει.

Μιλώντας στο Fox News ο Τραμπ ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα αρχίσει και επισήμως να χρησιμοποιεί την δική του πλατφόρμα, που την ονομάζει «Truth Social».

«Δεν πηγαίνω στο Twitter, θα μείνω στην Truth,» είπε ο Τραμπ στο Fox News, προσθέτοντας: «Ελπίζω ότι ο  Έλον θα αγοράσει το Twitter γιατί θα κάνει βελτιώσεις και είναι καλός άνθρωπος, αλλά εγώ θα  μείνω στην Truth». Με αυτή τη δήλωση ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει γέφυρες στον Έλον Μασκ, αλλά υπερασπίζεται και τα δικά του επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα, που θεωρεί ότι εξυπηρετούνται καλύτερα από τη δική του πλατφόρμα στα social media.

Διαβάστε επίσης:

Τζεντιλόνι: Πλήρης απεξάρτηση της ΕΕ από ρωσικό πετρέλαιο και αέριο ως το 2027

Μεξικό: 11 νεκροί από ανταλλαγή πυρών σε παράνομη ιπποδρομία

Λαβρόφ: «Υπαρκτός ο κίνδυνος για πυρηνικό πόλεμο» – Συνεχίζονται στα Ανατολικά οι μάχες (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15