search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:59
MENU CLOSE

Μεξικό: 11 νεκροί από ανταλλαγή πυρών σε παράνομη ιπποδρομία

26.04.2022 08:36
oscar-de-la-lanza-CeHzSaaNINU-unsplash
photo αρχείου unsplash

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν προχθές Κυριακή σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια ιπποδρομίας που γινόταν χωρίς άδεια στην Τσιουάουα, στο βόρειο Μεξικό, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η πολιτειακή κυβέρνηση.

Πέντε θύματα σκοτώθηκαν επιτόπου. Τα υπόλοιπα υπέκυψαν στα τραύματά τους σε νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν, διευκρίνισε ο Χιλμπέρτο Λόγια, πολιτειακός αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια.

Η ανταλλαγή πυρών, στο χωριό Ελ Σάους, που υπάγεται στον δήμο της Τσιουάουα, οφειλόταν στη «σύγκρουση μεταξύ δύο συμμοριών», εξήγησε ο κ. Λόγια.

Η Τσιουάουα, πολιτεία που γειτονεύει με τις ΗΠΑ, μέρος των πλέον χρησιμοποιούμενων οδών διακίνησης ναρκωτικών, μαστίζεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια από εξαιρετικά σφοδρό κύμα βίας. Μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, δολοφονήθηκαν 411 άνθρωποι, σύμφωνα με τους αριθμούς των αρχών.

Τον Φεβρουάριο, τουλάχιστον εννιά άνθρωποι δολοφονήθηκαν στη Σιουδάδ Χουάρες, στην πολιτεία Τσιουάουα, κατά τη διάρκεια της κηδείας ανθρώπου που είχε δολοφονηθεί μερικές ημέρες νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

Λαβρόφ: «Υπαρκτός ο κίνδυνος για πυρηνικό πόλεμο»

Γαλλικές εκλογές: Πώς ακριβώς ψήφισαν οι Γάλλοι – Τι δείχνουν οι αριθμοί (Videos)

Twitter: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία – Οριστικά στα χέρια του Έλον Μασκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:57