search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:59
MENU CLOSE

Οι επενδύσεις στην πλατεία Ομόνοιας αναβιώνουν την παλιά της αίγλη

13.02.2023 23:39
omonoia new

«Προσπαθούμε να αποδώσουμε στο κοινό κάποιους χώρους πιο οργανωμένα ώστε να υπάρχει ζωή και οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να επενδύουν στην περιοχή», δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος σε συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού που αναρτήθηκε προ ημέρων στη Διαύγεια με την οποία εγκρίνεται η πρόταση του δήμου Αθηναίων για την «Οριοθέτηση χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Ομονοίας», υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα τα τραπεζοκαθισμάτα θα αναπτυχθούν :

α) στο τμήμα της πλατείας ανάμεσα στις οδούς Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη αυτές να είναι ίσων διαστάσεων και να ισαπέχουν από την είσοδο του ΗΣΑΠ αφήνοντας λωρίδα διέλευσης πεζών γύρω από την είσοδο του υπόγειου σιδηροδρόμου.

β) στο τμήμα ανάμεσα στις οδούς Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) και Αγίου Κωνσταντίνου, και επί της πλατείας Ομονοίας, η προτεινόμενη περιοχή, κάτοψης «Τ» να τοποθετηθεί ομοιόθετα με αυτήν προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου και σε απόσταση από την είσοδο του ΗΣΑΠ.

  • Τα σκίαστρα σε όλες τις περιοχές θα είναι κινητά και υπόλευκου χρώματος, χωρίς επιγραφές και διαφημίσεις. Τυχόν διαχωριστικά να είναι κινητά και να μην υπερβαίνουν το 1,50μ.
  • Να μην τοποθετηθούν σταθερά, ξύλινα ή άλλου υλικού, υπόβαθρα (τύπου deck) στις περιοχές ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων

Ενδιαφέρον όμως έχουν ήδη εκδηλώσει αρκετές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να μισθώσουν μεγάλους χώρους του κέντρου που έχουν μείνει άδειοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα στην περιοχή λειτουργεί ένα νέο ξενοδοχείο από την κοινοπραξία Dimand – Prodea Investments η οποία προχώρησε στην ανακατασκευή ενός εμβληματικού κτιρίου της περιοχής, του Σαρόγλειου Μεγάρου, στην οδό Σταδίου. Ο λόγος για το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott.

Μιλάμε για το πρώτο «πράσινο» πιστοποιημένο ξενοδοχείο της χώρας .

Το Moxy Athens City, χάρη στις «πράσινες» καινοτομίες του, πιστοποιήθηκε κατά το διεθνές πρότυπο LEED στη βαθμίδα Gold.

Το ξενοδοχείο με την υπογραφή του ομίλου Marriott αποτελείται από 200+1 δωμάτια, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και φωτισμούς led.

Η Dimand παράλληλα έχει αναλάβει και την αναβίωση του ιστορικού πολυκαταστηματος Μινιόν που δέσποζε επί δεκαετίες στην περιοχή του κέντρου και παραμένει αναξιοποίητο από το 1998.

Στην Ομόνοια ομως λειτουργούν και αλλά ξενοδοχεία στα οποία έχει επενδύσει η Brown Hotels – η εταιρεία από το Ισραήλ η οποία πιστεύει στην αναβίωση της περιοχής- όπως τα Brown Acropol, Lighthouse, Dave Red Athens καθώς και το Kubic House Athens.

Η ισραηλινή εταιρεία δρομολογεί μάλιστα και νέες επενδύσεις στον κλάδο στη ευρύτερη περιοχή μεταξύ των οποίων και στο διατηρητέο κτίριο της Σταδίου όπου βρισκόταν το πολυκατάστημα «Fokas».

Σε ακόμη ένα εμβληματικό κτίριο της Ομόνοιαςτο Μπάγκειον, η αλυσίδα εστίασης Βενέτηςάνοιξε το Veneti Great, ένα concept καταστήματος που απευθύνεται στους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή ενώ στον τουρισμό «ποντάρει» κατά κύριο λόγο και το σούπερ μάρκετ My Market που λειτουργεί από τα τέλη του 2021 ο Όμιλος ΜΕTRO, σε ένα κτίριο εκλεκτικιστικού ρυθμού της δεκαετίας του 1880 στις αρχές της 3ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια και επιτόκια βαραίνουν την κτηματαγορά

«Βροχή» έπεσαν οι ενστάσεις για μειώσεις αντικειμενικών αξιών από Δήμους

Όμιλος Ιντρακόμ: Επενδύει σε σημαντικά ακίνητα εισοδήματος μέσω της Κλουκίνας – Λάππας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:58