search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:18
MENU CLOSE

Όμιλος Ιντρακόμ: Επενδύει σε σημαντικά ακίνητα εισοδήματος μέσω της Κλουκίνας – Λάππας

02.02.2023 19:51
Ermou_new

Στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων της νέας εταιρίας Intracom Properties, η οποία δημιουργήθηκε μετά την πρόσφατη απόσχιση του κλάδου ακινήτων από την Intracom Holdings, στοχεύει η απόκτηση πακέτου μετοχών της Κλουκίνας – Λάππας από τον Όμιλο Ιντρακόμ

Οι συναλλαγές αφορούσαν στο 26,10% της Κλουκίνας – Λάππας και πραγματοποιήθηκαν μέσω μεταβίβασης πέντε «πακέτων» μετοχών, λίγο πριν από την ολοκλήρωση των δημοπρασιών στο Χρηματιστήριο. Πιο συγκεκριμένα, πέρασαν πέντε πακέτα συνολικού όγκου 10,5 εκατομμυρίων τεμαχίων, στην τιμή των 0,90 ευρώ/μετοχή, συνολικής αξίας 8,9 εκατ. ευρώ.

Πωλητής των μετοχών φέρεται να είναι ο Λουκάς Σπεντζάρης, o οποίος αποτελούσε τον μέτοχο με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρεία (27,92%) μετά τον Γιάννη Λάππα (31,48%). Στο μετοχολόγιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και η Βιολέττα Λάππα με 10,79%

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η Κλουκίνας – Λάππας έχει σημαντική ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία που φτάνει περίπου στα 60 εκατομμύρια ευρώ και πραγματική αποτίμηση περίπου στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα από αυτά τα ακίνητα έχει αποτίμηση 27 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στην Ερμού και μισθώνεται από τη Zara.

Επίσης στην Ερμού βρίσκεται και δεύτερο εμπορικό ακίνητο της εταιρείας με μισθωτή την Adidas αυτή τη φορά.

Μέσα στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Κλουκίνας Λάππας συμπεριλαμβάνεται και κτίριο γραφείων στους Αμπελόκηπους, αλλά και μεγάλα οικόπεδα και αποθήκες.

Κάποιες από τις εκτάσεις που διαθέτει είναι στα Οινόφυτα με συνολική επιφάνεια 19 στρεμμάτων ενώ υπάρχει και συγκρότημα αποθηκών επιφάνειας 9.000 τ.μ. στον Ταύρο.

Η κίνηση αυτή του Ομίλου Ιντρακόμ εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του να μετατραπεί σε Holding δηλαδή να έχει συμμετοχές σε άλλες επιχειρήσεις και να μην ασκεί η ίδια παραγωγικές δραστηριότητες.

Σε αυτή τη λογική ήταν και η πώληση των Intrasoft International και Ιντρακάτ, ενώ στόχος είναι και η πώληση της Intracom Defense η οποία μπορεί να αποδώσει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Ομίλου.

Η ανακοίνωση της Ιντρακόμ:

Η Intracom Holdings ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία απόκτησης 11.106.255 κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών (ποσοστού 27,61%) του κεφαλαίου της Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας Τεχνική και Εμπορική Ανώνυμος Εταιρεία, από τον Λουκά Σπεντζάρη, βασικό μέτοχο της ως άνω εταιρείας, έναντι ποσού 9.995.629,50 ευρώ.

Εκ του συνολικού αριθμού μετοχών, η Intracom Holdings απέκτησε με προσυμφωνημένη συναλλαγή (πακέτο), 10.500.000 κοινές ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές (ποσοστό 26,10%) του κεφαλαίου της Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας, έναντι ποσού 9.450.000,00 ευρώ και οι υπόλοιπες μετοχές (606.255 κοινές ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές) θα αποκτηθούν στις 03.02.2023. Επίσης, η Intracom Holdings ανακοίνωσε την υπογραφή δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας με λοιπούς μετόχους της Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας, δηλαδή τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Ιωάννη Λάππα, Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλαδή ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας, για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την Intracom Holdings ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία Intracom Properties των ως άνω μετοχών τους στην Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας, έναντι συνολικού τιμήματος ποσού 18.742.293 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Η αύξηση των οικοδομικών υλικών φέρνει αυξήσεις στις τιμές πώλησης ακινήτων το 2023

Με «φουλ» ρυθμούς οι ξενοδοχειακές επενδύσεις και το 2023: Τα project που ολοκληρώνονται – Ποια είναι «στα σκαριά»

Συνεχίζεται η «μάχη» για τους ενοικιαστές να τα βγάλουν πέρα με τα ενοίκια…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30