search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:50
MENU CLOSE

Zeus International Hotel & Resorts: Επενδύει στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων της το 2024 – Πρόβλεψη για τζίρο άνω των 70 εκατ. ευρώ

12.04.2024 12:22
lazart_hotel

Να ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ σε τζίρο και τα 30 εκατ. ευρώ σε κέρδη EBITDA (στα ιδιόκτητα ξενοδοχεία), έχει θέσει ως στόχο για το 2024 η διοίκηση της Zeus International Hotel & Resorts. Πέρυσι είχε έσοδα περίπου στα 50 εκατ. ευρώ με τα EBITDA να φτάνουν τα 23 εκατ. ευρώ.

Η ανάπτυξη τουλάχιστον για φέτος αναμένεται να προέλθει από επεκτάσεις και αναβαθμίσεις των υφιστάμενων μονάδων και όχι από εξαγορές νέων ξενοδοχείων όπως ανέφερε η διοίκηση της Zeus στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης για την πορεία της εταιρείας και τα μελλοντικά επενδυτικά της σχέδια.

Ο όμιλος που μόνο το 2023 είχε συνολικές επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 80 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε τη δραστηριότητα του πριν 10 χρόνια στον τομέα του hotel Management και έχει φτάσει σήμερα τις 9 ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία και Κύπρο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου Χάρη Σιγανό, σε όλα τα ξενοδοχεία που διατηρεί σήμερα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια επεκτασιμότητας.

Παραδείγματος χάρη στο ξενοδοχείο της Κω έχουν αγοράσει διπλανή έκταση με την αξιοποίηση της οποίας η μονάδα θα φτάσει τα 250 δωμάτια.

Στο Ajul Hotel στη Χαλκιδική στο οποίο ήδη έχει αναπτυχθεί water park, νέα γήπεδα κι εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν 160 νέα bungalows μέσα στην επόμενη διετία.

Στο Mirabello Bay όπου και αυτό απέκτησε το δικό του water park, παιδική χαρά και αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ έχει 11 εστιατόρια και μπαρ υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιγανός το 2023 ήταν μία χρονιά πρόκληση για τον όμιλο καθώς μέσα σε αυτήν ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Hilton Garden Inn στην Ιταλία (το οποίο μετατράπηκε σε Dolce Wyndham), του Lazart hotel στην Θεσσαλονίκη, του Ammos στην Κω (με ολική ανακατασκευή του) καθώς και η εξαγορά του εξαώροφου κτιρίου των κεντρικών γραφείων της εταιρείας.

Για το τρέχον έτος αναμένεται η λειτουργία του aqua park στο Dolce Athens Attica Riviera στη Βραυρώνα μέσα στο Μάιο, η περαιτέρω αναβάθμιση του Lazart στη Θεσσαλονίκη και του Dolce Milan, ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Opera του ομίλου στο Βουκουρέστι.

Επίσης τα ξενοδοχεία Dolce και Amanda στο Μάτι έχουν ήδη ανοίξει με το πρώτο να έχει φτάσει τις 300 μέρες λειτουργίας το χρόνο με στόχο να γίνει κάποια στιγμή δωδεκάμηνης λειτουργίας.

Την προσεχή Κυριακή ανοίγει και το Mirabello στην Κρήτη ενώ σταδιακά θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τουw και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία για να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες της σεζόν.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιγανός η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει ως προορισμός παρά το γεγονός ότι σημαντικές αγορές όπως Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ είναι κλειστές για γεωπολιτικούς λόγους.

Όταν αυτές ανοίξουν θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής του ομίλου Zeus.

Επίσης μεγάλο στοίχημα για τον εγχώριο τουρισμό είναι να γίνει η Ελλάδα κυρίως μέσω της Αθήνας σημαντικός χειμερινός προορισμός.

Πάντως ο κ. Σιγανός τόνισε ότι παρά τις γεωπολιτικές αναταράξεις, το ηθικό του κόσμου παραμένει ψηλά τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική οικονομία έχει διεθνοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Στα προβλήματα που παραμένουν ο κ. Σιγανός ανέφερε τις  υποβαθμισμένες υποδομές, τις ελλείψεις σε καταρτισμένο εργατικό δυναμικό και τη γραφειοκρατία παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει για την πάταξη της τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Πετρόπουλος: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 το λανσάρισμα του πρώτου ελληνικού ηλεκτρικού σκούτερ

Παγκρήτια Τράπεζα: Με την συμμετοχή διεθνών επενδυτικών οίκων το 3ο COBALT Market Update, στο Ηράκλειο Κρήτης

Γεωργουλής ΑΕΒΕ: Άριστη ποιότητα και πάθος για εξέλιξη, οι αξίες της για πάνω από 50 χρόνια στην ελληνική αγορά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:46