search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 20:39
MENU CLOSE

Cenergy Holdings: Προβλέψεις για ακόμα καλύτερο 2024 με ανεκτέλεστο 3,1 δισ. ευρώ και βελτιωμένο EBITDA

03.04.2024 07:50
cenergy_holdings_new
cenergyholdings.com

Σε μία ακόμα καλή χρονιά, καλύτερη από το 2023, εξελίσσεται το 2024 για τη Cenergy Holidngs  παρά το γεγονός ότι πέρυσι η εταιρεία του ομίλου Βιοχάλκο, παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις με αύξηση τζίρου κατά 200 εκατ. ευρώ ή 14%, είχε ανοδική κερδοφορία κατά 56% και περιθώρια κέρδους κατά μέσο όρο στις δραστηριότητες της 13%.

Χαρακτηριστικό της βελτιωτικής τάσης που δείχνουν μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα του ομίλου είναι ότι ο CFO της Cenergy,  Αλέξανδρος Μπένος, προέβλεψε ότι τα EBITDA του 2024 θα διαμορφωθούν στα 250 εκατ. ευρώ από 230 εκατ. το 2023.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ανεκτέλεστο της εταιρείας ανέρχεται σε 3,1 δισ. ευρώ από τα οποία τα 2,5 δισ. αφορούν στον τομέα των καλωδίων και περίπου 650 εκατ. στη σωληνουργία.

Μάλιστα σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας στο παραπάνω ανεκτέλεστο συμπεριλαμβάνονται μόνο project υποδομών (υπογεγραμμένες συμβάσεις σε έργα καλωδίων και προμήθεια σωλήνων) δεν υπολογίζονται δηλαδή προϊόντα «commodities» όπως είναι τα καλώδια για οικιακή χρήση, κοιλοδοκοί για οικοδομές, τηλεπικοινωνιακά καλώδια κλπ).

Από το σύνολο των πωλήσεων της εταιρείας μόνο το 30% αφορά στην Ελλάδα και το υπόλοιπο προέρχεται από παραγγελίες από όλο τον κόσμο για καλωδιακά έργα και προμήθεια σωλήνων.

Στα καλώδια οι παραγγελίες αφορούν κυρίως σε έργα υποθαλάσσιων διασυνδέσεων και σε αιολικά πάρκα σε περιοχές όπως η ανατολική ακτή των ΗΠΑ και χώρες της βόρειας Ευρώπης όπως Αγγλία, Ολλανδία και Πολωνία.

Σε ότι αφορά τη σωληνουργεία η εταιρεία έχει αναλάβει πρόσφατα μεγάλα project σε Αυστραλία και Χιλή, ενώ βρίσκεται σε αναμονή για δύο μεγάλα έργα στο Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

«Στόχος μας να δίνουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας και να έχουμε καλή κερδοφορία», ανέφερε ο κ. Μπένος και συνέχισε λέγοντας «θέλουμε να επικεντρωθούμε σε προϊόντα και αγορές που δίνουν υψηλά περιθώρια κέρδους. Κοιτάμε την ποιότητα και όχι την ποσότητα».

Σε ότι αφορά τις επενδύσεις του ομίλου για το 2024, ο κ. Μπένος τόνισε ότι η πιο ουσιαστική επένδυση θα είναι αυτή των περίπου 50 εκατ. ευρώ  για το ξεκίνημα των εργασιών στο νέο εργοστάσιο που απέκτησε η εταιρεία (πρώην Πετζετάκις) το οποίο θα επικεντρωθεί στην παραγωγή καλωδίων χαμηλής τάσης έτσι ώστε το παραδοσιακό εργοστάσιο της επιχείρησης στη Θήβα να εξειδικευθεί στην παραγωγή χερσαίων (υπόγειων και εναέριων) καλωδίων υψηλής τάσης.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Περδικάρης (ΤΕΡΝΑ): Η κοινωνική ευημερία στο επίκεντρο κάθε μας έργου

Έπεσαν οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό – Παραχωρείται σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis

ΑΑΔΕ: Άμεση ενημέρωση από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια για παραβάσεις πρατηρίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42