search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:56
MENU CLOSE

Premia Properties: Επενδύσεις 150 εκατ. το 2023-4 – Σε συγκρότημα γραφείων μετατρέπεται το Athens Heart

16.05.2023 07:59
athens heart new

Σε κτίρια logistics, βιομηχανικά ακίνητα και service apartments (κυρίως φοιτητικές εστίες) παραμένει προσηλωμένη -σε ό,τι αφορά το πλάνο ανάπτυξης της- η Premia Properties τουλάχιστον για την επόμενη διετία.

Η εταιρεία που σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα του 2024, απέκτησε 22 ακίνητα μόνο μέσα στο 2022, έχοντας πλέον συνολικά 52 συνολικής αξίας 270 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή η Premia Properties έχει σε διαδικασία υλοποίησης 4 μεγάλα project τα οποία είναι:

-Η μετατροπή του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart σε κτίριο σύγχρονων γραφείων

-Το project Skyline με το χαρτοφυλάκιο των 573 ακινήτων το οποίο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Dimand και την Alpha Bank

-Η φοιτητική εστία στην Ξάνθη με 105 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, που θα ανεβάσει το συνολικό αριθμό των υπό διαχείριση διαμερισμάτων σε πάνω από 300.

-Οι νέες υπερσύγχρονες αποθήκες logistics στον Ασπρόπυργο

Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει επεκτάσεις σε υφιστάμενα κτίρια ώστε να τα αξιοποιήσει περαιτέρω όπως για παράδειγμα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης όπου αναμένεται να μπει ως μισθωτής η Leroy Merlin, στην Παιανία όπου ήδη μισθώνει η Βασιλόπουλος και θα μπει επιπλέον μισθωτής η Tepco, στα Δύο Πεύκα στον Ασπρόπυργο όπου ήδη υπάρχει η Friesland και θα μπει και νέος μισθωτής.

Γενικότερα στα ακίνητα της εταιρίας υπάρχει μεγάλη διασπορά υψηλού επιπέδου μισθωτών με τον Σκλαβενίτη να είναι ο μεγαλύτερος εξ αυτών με ποσοστό 16%.

Επίσης είναι σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή τα ακίνητα εμφανίζουν μηδενική κενότητα και ότι το 67% των μισθώσεων λήγουν μετά το 2028.

Η μέση διάρκεια μίσθωσης διαμορφώνεται στα 7,5 χρόνια με μέση απόδοση 7,3%

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στην καθιερωμένη ενημέρωση των αναλυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Premia, Κώστα Μαρκάζο, ενώ ήταν παρόντες και απάντησαν σε ερωτήσεις ο Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης (Chief Property Investment Officer), ο Νικόλαος Μπαζιώτης (Chief Financial Officer / Chief Investment Officer) και ο Παντελής Βουτυράκης (Financial Planning & Analysis Manager)

Σε έναν μισθωτή το AthensHeart

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο project της μετατροπής του Athens Heart σε κτίριο γραφείων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση θα πρόκειται για ένα σύγχρονο γραφειακό συγκρότημα 26.500 τ.μ., με πιστοποίηση LEED Gold, στην οδό Πειραιώς 180. Η εισηγμένη βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τη μίσθωσή του με το μηνιαίο αντίτιμο να κινείται στην περιοχή των 15 ευρώ ανά τ.μ.. Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ (αγορά του ακινήτου και ανακατασκευή του συν την αγορά διπλανού οικοπέδου 1.849 τ.μ., μέρος του επενδυτικού της προγράμματος 2023 – 2024, ύψους 150 εκατ. ευρώ. Το project αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση στο β’ εξάμηνο του 2024.  

Διαβάστε επίσης

Trastor: Σε ποιοτικά γραφεία και σύγχρονες αποθήκες οι επενδύσεις του 2023- 2024

Τα υψηλά ενοίκια δημιουργούν στεγαστική κρίση

Dimand: Αναβάθμιση χαρτοφυλακίου με 6 νέα project – Με ολιστική προσέγγιση το πλάνο ανάπτυξης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58