search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:38
MENU CLOSE

Dimand: Αναβάθμιση χαρτοφυλακίου με 6 νέα project – Με ολιστική προσέγγιση το πλάνο ανάπτυξης

03.05.2023 16:30
akinita2 new

Σε μία πιο ολιστική προσέγγιση σε ότι αφορά τη στρατηγική ανάπτυξης της προχωρά για τα επόμενα χρόνια η Dimand στην προσπάθεια της να αποκομίζει τις μέγιστες υπεραξίες και να προσαρμόζεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της ελληνικής αγοράς real estate.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Ανδριόπουλος, στο πλαίσιο ενημέρωσης των θεσμικών επενδυτών, η Dimand πλέον στοχεύει στην γενικότερη «αναγέννηση» των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται με την κατοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ακινήτων σε αυτές. 

Στόχος αυτής της πολιτικής είναι να αποκομίζει η εταιρεία τη συνολική υπεραξία στα ακίνητά της από την αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται και στην οποία σε ένα μεγάλο βαθμό έχει συμβάλλει η ίδια με τις νέες αναπτύξεις της.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου προσπαθεί να δραστηριοποιείται συντεταγμένα και με ένα ολιστικό σχέδιο σε περιοχές που αυτή τη στιγμή δείχνουν υποβαθμισμένες αλλά έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Στη λογική αυτή η εταιρία έχει προχωρήσει σε σημαντική διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με τη συνολική αξία των ακινήτων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα ανάπτυξης  να ανέρχεται στα 915 εκατ. ευρώ με τα 723 εκατ. από αυτά να ανήκουν αποκλειστικά στη Dimand. 

Επίσης, μέσα στο 2022 η εταιρεία έχει μπει σε έξι νέα πρότζεκτ συνολικής εκτιμώμενης αξίας 370 εκατ. ευρώ που είναι τα:

-Insignio, νέα γραφεία της PwC στο Μαρούσι 

-Το κτίριο μικτών χρήσεων στην περιοχή του FIX στη Θεσσαλονίκη

 -Το κέντρο Logistics στο πρώην κτίριο της Balkan επίσης στη Θεσσαλονίκη

– Το βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο Hub 26 στη Δυτική Θεσσαλονίκη 

– Η οικιστική ανάπτυξη Kalliga Estate στη Φιλοθέη 

– Η μικτή ανάπτυξη Apellou & Lykourgou στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας     

Σε ότι αφορά το καθαρό κέρδος από την πώληση του ξενοδοχείου Moxy στο κέντρο της Αθήνας η οποία θα γίνει μέσα στο 2023, ο κ. Ανδριόπουλος ανέφερε ότι υπολογίζεται στα 3,15 εκατ. ευρώ, ενώ από το Kaizen Campus στο Μαρούσι στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος επίσης τοποθέτησε την έξοδο της Dimand από τα έργα της PWC, του Πύργου Πειραιά, του Μινιόν, της ΕΕΔΕ και του οικιστικού της Φιλοθέης μέσα στη διετία 2023-4.

Ειδικά για τον Πύργο Πειραιά τόνισε ότι το κομμάτι των μισθώσεων του retail έχει κλείσει και γενικότερα έχουν υπάρξει προμισθώσεις για το 65% των συνολικών χώρων του κτιρίου, με τον 3ο όροφο να έχει ήδη δοθεί σε εταιρίες από τον χώρο της εστίασης.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία με την Prodea για να αγοράσει αυτή στο τέλος τον Πύργο και ότι η πώληση του δεν θα γίνει πριν τον Απρίλιο του 2024, καθώς η ολοκλήρωση του έργου θα γίνεται σταδιακά από το Νοέμβριο του 2023 μέχρι και τότε.  

Για το Μινιόν ο επικεφαλής της Dimand αποκάλυψε ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές για το 80% των μισθώσεων που αφορούν σε retail καταστήματα και γραφεία.

Γενικότερα ο κ. Ανδριόπουλος είπε ότι η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στην Ελλάδα για νέους ποιοτικούς χώρους γραφείων θα κρατήσει για τουλάχιστον μία 5ετία σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο εξωτερικό, ενώ αναμένεται να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι παλαιότερα στην οικιστική ανάπτυξη καθώς αυτή συμπεριλαμβάνεται σε τουλάχιστον 5 πρότζεκτ που αυτή τη στιγμή  βρίσκονται σε εξέλιξη από την Dimand.    

Διαβάστε επίσης:

Πύργος Πειραιά: Συμφωνία μίσθωσης με Inditex για Zara και Zara home –  Ποιες εταιρίες έχουν ήδη κλείσει θέση στο κτίριο

Golden Visa: Συνωστισμός «επενδυτών» για το «φθηνό» διαβατήριο των 250 χιλ. ευρώ – Σχεδόν 4πλάσια τα αιτήματα

Trade Estates ΑΕΕΑΠ: Το πλάνο εισαγωγής στο ΧΑ και ο ρόλος του deal με την Autohellas

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:37