search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:46
MENU CLOSE

Trade Estates ΑΕΕΑΠ: Το πλάνο εισαγωγής στο ΧΑ και ο ρόλος του deal με την Autohellas

19.04.2023 12:34
trade_estates_new

Το δικαίωμα συμμετοχής στη μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Trade Estates του Ομίλου Φουρλή με εισφορά σε είδος, απέκτησε η Autohellas του Ομίλου Βασιλάκη μετά την υπογραφή συμφωνίας για πώληση μετοχών της πρώτης στη δεύτερη, ενόψει της εισαγωγής της ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα το deal αφορά στην εισφορά από την πλευρά της Autohellas οικoπέδου 45.408 τ.μ. εντός Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή Βαμβακιάς του Δήμου Ελευσίνας με συγκρότημα επαγγελματικών κτηρίων και εμπορικών αποθηκών επί του οποίου η Trade Estates θα αναπτύξει σύγχρονο κέντρο Logistics.

Η Autohellas μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα αποκτήσει (εφόσον πάντα εξασκήσει το δικαίωμα της) περίπου 12% του μετοχικού κεφαλαίου της Trade Estates.

Σε ότι αφορά την εισαγωγή της ΑΕΕΑΠ στο ΧΑ θα γίνει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης νέων μετοχών, ενώ έχει αποφασιστεί και η μεταφορά του ομίλου σε νέα γραφεία στα Σπάτα.

Ο ακριβής χρόνος εισαγωγής, εξαρτάται σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας από μια σειρά παραγόντων, όπως η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και το πώς θα κινηθούν ανταγωνιστικές εταιρείες που ετοιμάζονται κι αυτές να μπουν στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ταυτόχρονα η Trade Estates ΑΕΕΑΠ προχωρά την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου ύψους 250 εκατ. ευρώ με αγορές και ανάπτυξη εμπορικών πάρκων και logistics.

Συγκεκριμένα διαθέτει στην κατοχή της ακίνητα μικτής εκτιμώμενης αξίας (GAV) 300 εκατ. και καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) 211 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος Φουρλή έχει στόχο τη μείωση της συμμετοχής του στη θυγατρική για τα ακίνητα κάτω του 50%, καθώς και τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της, ώστε τα ιδιοχρησιμοποιούμενα από τις αλυσίδες λιανικής του ομίλου να περιοριστούν στο 30%.

Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 700 – 800 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, έχει αποφασιστεί η μετακόμιση των κεντρικών γραφείων του Ομίλου Φουρλή από το Μαρούσι, (όπου μισθώνει ακίνητο που περιήλθε πέρυσι στην ιδιοκτησία της Trastor ΑΕΕΑΠ) στο retail park που αναπτύσσει στα Σπάτα η Trade Estates (σε συνεργασία με την Ten Brinke).

Διαβάστε επίσης:

Golden Visa: Συνωστισμός «επενδυτών» για το «φθηνό» διαβατήριο των 250 χιλ. ευρώ – Σχεδόν 4πλάσια τα αιτήματα

Γονατίζουν τα νοικοκυριά οι αυξήσεις στα μισθώματα

Aγορά ακινήτων: Στο ζενίθ η ζήτηση από ξένους και το 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:45