search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:05
MENU CLOSE

Trade Estates: Επενδυτικό πλάνο 550 εκατ. ευρώ στην 4ετία – Στο χαρτοφυλάκιο της το Εμπορικό Πάρκο στο Χαλάνδρι

02.03.2023 19:38
TRADEESTATESPHOTO1

Ένα νέο εμπορικό πάρκο αυτό της πλατείας Κέννεντυ στο Χαλάνδρι είναι η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trade Estates ΑΕΕΑΠ.

Το ακίνητο εξαγοράστηκε από την εταιρεία Ten Brinke Hellas τον Δεκέμβριο του 2022, με συνολικό τίμημα 6,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το όγδοο εμπορικό πάρκο στο χαρτοφυλάκιο της Trade Estates, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, σε οικόπεδο  2.896 τ.μ., με συνολική εμπορική επιφάνεια 3.992 τ.μ. και αποτελεί καθημερινό προορισμό χιλιάδων καταναλωτών, καθώς βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου και είναι μισθωμένο σε δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αγοράς, τον ΑΒ Βασιλόπουλο και την McDonald’s.

Το συγκεκριμένο πάρκο αναπτύχθηκε με αισθητικούς και λειτουργικούς όρους που εναρμονίζονται απόλυτα με τη φιλοσοφία της Trade Estates για την εξυπηρέτηση του πελάτη καθώς και με τις προδιαγραφές της νέας εμπορικής ταυτότητας Top Parks. Η λειτουργία του συμμορφώνεται με τους πιο σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους, με αναπτύξεις πρασίνου και φωτοβολταϊκών στη στέγη καθώς και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα παρκινγκ.

Επενδύσεις 550 εκατ. ευρώ

Η Trade Estates, σύμφωνα με τη διοίκηση της υλοποιεί ένα δυναμικό επενδυτικό πλάνο, αξιοποιώντας την εμπειρία και την εξειδίκευση που διαθέτει στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων.

Η εταιρεία έχει ήδη προγραμματίσει επενδυτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου σε βάθος τετραετίας στα 550 εκατομμύρια ευρώ, με διπλασιασμό του αριθμού ακινήτων και της μισθωτικής επιφάνειας.

Παράλληλα, αξιολογεί νέα projects με δυνατότητα να αυξήσουν την αξία χαρτοφυλακίου στα επίπεδα των 700 εκατομμύριων ευρώ έως το 2027.

Έως το 2026 θα διαθέτει 470.000 μεικτή εκμισθωμένη επιφάνεια ή 18 ακίνητα αξίας 476 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα λαμβάνονται 36 εκατ. μισθωτικά έσοδα, στόχος που θα επιτευχθεί με επενδύσεις 150 εκατομμυρίων. Σήμερα το portfolio αποτελείται από 10 ακίνητα, οκτώ εμπορικά κέντρα και δύο logistics centers. Η συνολική μισθωτική επιφάνεια της Trade Estates ανέρχεται σε 230.000 τ.μ., ενώ τα έσοδα από τα μισθώματα φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

«Με οδηγό μας την εύκολη πρόσβαση, τις βασικές καταναλωτικές ανάγκες της οικογένειας και το value retailing, στοχεύουμε σε σημεία που εξυπηρετούν χιλιάδες καταναλωτές όπως το Χαλάνδρι και αναπτύσσουμε εμπορικά πάρκα τα οποία φιλοξενούν τα μεγαλύτερα retail brands, προσφέροντας αμεσότητα, ποιότητα και άνεση στις καθημερινές αγορές» δηλώνει σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης, συμπληρώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε σημαντικές εμπορικές αναπτύξεις αλλά και να επιδιώκουμε νέες εξαγορές σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, προκειμένου να εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιο των μοναδικών εμπορικών ακινήτων μας, αλλά και να αναπτύξουμε τη νέα μας εμπορική ταυτότητα “Top Parks”.

Διαβάστε επίσης:

Με ένα κλικ… από Δευτέρα οι μεταβιβάσεις ακινήτων

«Βροχή» έπεσαν οι ενστάσεις για μειώσεις αντικειμενικών αξιών από Δήμους

Premia Properties: Ενισχύεται στα βιομηχανικά ακίνητα με την απόκτηση του νερού Ιόλη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:03