search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:59
MENU CLOSE

Trastor: Σε ποιοτικά γραφεία και σύγχρονες αποθήκες οι επενδύσεις του 2023- 2024

10.05.2023 15:47
AKINETA2
Eurokinissi

Έμφαση στην ανάπτυξη σύγχρονων και ενεργειακά βιώσιμων γραφειακών και αποθηκευτικών χώρων θα δώσει το επόμενο διάστημα η Trastor καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση της, η αύξηση της ζήτησης που παρατηρείται για αυτού του είδους τα επαγγελματικά ακίνητα και η σημαντική άνοδος που καταγράφεται στα μισθώματα τους, αναμένεται να συνεχιστεί.

Παρόλα αυτά οι επικεφαλής της εταιρείας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ανάπτυξη να επεκταθεί και σε άλλους τομείς του real estate που παρουσιάζουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον όπως είναι τα τουριστικά ακίνητα και γενικότερα οι κατοικίες.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΕΕΑΠ έχει προγραμματίσει για τη διετία 2023-4 επενδύσεις 85 εκατ. ευρώ για νέες εξαγορές ακινήτων που θα αφορούν κυρίως σε γραφεία και αποθήκες ενώ σχεδιάζει να διαθέσει επιπλέον 35 εκατ. ευρώ σε ανακαινίσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις ακινήτων που έχει ήδη στην κατοχή της.

Τα στοιχεία αυτά παρατέθηκαν στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας από τον διευθύνων σύμβουλο Τ. Καζίνο.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση, η Trastor προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση κτιρίου γραφείων στην Πλατεία Κοραή αξίας 12 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά άλλα δύο ακίνητα αξίας περίπου 17 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω ακίνητα ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς και θα περάσουν στην Trastor μέσω της σύναψης νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της αναχρηματοδότησης της εταιρείας.

Γενικότερα και σύμφωνα με το επενδυτικό της πλάνο, η εταιρεία πρόκειται να προσθέσει άμεσα 23,800 τ.μ. αποθηκών στον Ασπρόπυργο ενώ πιο μακροπρόθεσμα σχεδιάζει να αποκτήσει αποθηκευτικούς χώρους τουλάχιστον 48.000 τ.μ. οι οποίοι θα έχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους πιστοποίηση LEED.

Σε ό,τι αφορά τα προβεβλημένα υφιστάμενα κτίρια της, η Trastor θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις ανακαίνισης τους καθώς σε αρκετά από αυτά λήγουν οι πολυετείς συμβάσεις μίσθωσης τους.

Τέτοια ακίνητα είναι για παράδειγμα αυτό επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας το οποίο αυτή τη στιγμή μισθώνεται από την Τράπεζα Πειραιώς και το οποίο στοχεύει η Trastor να πιστοποιήσει κατά τα πρότυπα Silver Leed.

Επίσης, το κτίριο επί της οδού Χειμάρας στο Μαρούσι το οποίο σήμερα μισθώνεται από τον όμιλο Φουρλή και τη Bayer και το οποίο αναμένεται να μείνει ελεύθερο μέχρι το τέλος του 2023.

Σε ότι αφορά το σημαντικό πρόβλημα που όλες οι ΑΕΕΑΠ αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο εξαιτίας της δραματικής αύξησης των επιτοκίων η διοίκηση της Trastor ανέφερε ότι το αντιμετωπίζει με τη σύναψη ενός ομολογιακού δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του υφιστάμενου δανεισμού και τα 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:

Τα υψηλά ενοίκια δημιουργούν στεγαστική κρίση

Dimand: Αναβάθμιση χαρτοφυλακίου με 6 νέα project – Με ολιστική προσέγγιση το πλάνο ανάπτυξης

Ακίνητα: Έχει «ξεφύγει» το κόστος κατασκευής και πώλησης τους στην χώρα μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:59