ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:14
MENU CLOSE

Γιούνκερ: Χαλαρώστε τη λιτότητα, η Ελλάδα δεν αντέχει!

10.04.2013 12:48

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πλέον τους έντονους ρυθμούς προσαρμογής» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συμπληρώνοντας πως τα προγράμματα στις χώρες που πλήττονται από την κρίση πρέπει να χαλαρώσουν.

Παράλληλα, ο Γιούνκερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα παραμείνει «κολλημένη» στην ύφεση.

Όσον αφορά στο μείζον ζήτημα του τραπεζικού απορρήτου, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επιβεβαίωσε την πρόθεση του Λουξεμβούργου να περιορίσει το τραπεζικό απόρρητο, αποδεχόμενο την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών με την Ε.Ε. από την 1η Ιανουαρίου 2015.

«Έχουμε τη δυνατότητα να εισαγάγουμε χωρίς μεγάλες επιπτώσεις, την αυτόματη ανταλλαγή από την 1η Ιανουαρίου 2015», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο κ. Γιούνκερ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας θα αυξηθεί από το 2015, παραμένοντας ωστόσο ο χαμηλότερος στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργο αλλά και στελέχη της κυβέρνησής του, μετά το "κούρεμα" των καταθέσεων στην Κύπρο, έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους κατά της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής και της στάσης της Γερμανίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version