search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:23
MENU CLOSE

Μείωση στον ΦΠΑ ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – «Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο ο πληθωρισμός στα τρόφιμα» λέει ο Σκρέκας

18.04.2024 15:43
vouli plithorismos

Την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα επανέφεραν στη Βουλή, όπου συζητείται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τον Κώστα Σκρέκα να επιμένει ότι ο πληθωρισμός τροφίμων δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.  

Τόσο ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αρνείται να δει την πραγματικότητα παρακολουθώντας απλώς το ράλι ανατιμήσεων. «Ευχαριστούμε για τα χαρμόσυνα νέα, αλλά δυστυχώς τα καθαριστικά δεν τρώγονται», σχολίασε ο Νίκος Παππάς μετά την ανακοίνωση του υπουργού ανάπτυξης για μείωση τιμών στα προϊόντα καθαρισμού και επέμεινε στην πρόταση της Κουμουνδούρου για αποσυμπίεση των έμμεσων φόρων μέσω των υπερκερδών των διυλιστηρίων

«Τα στοιχεία δεν σας επιβεβαιώνουν. Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων είναι υπερδιπλάσιος. Στο ράλι των ανατιμήσεων η κυβέρνηση κάνει τον θεατή», κατήγγειλε ο Μιχάλης Κατρίνης και κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση για τη μείωση του ΦΠΑ που ζητούν και οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ, καθώς θα περάσει αμέσως, όπως είπε, στην τσέπη των καταναλωτών. 

Την άποψη ότι η αντιπολίτευση ενοχλείται επειδή η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και πρόσθεσε πως αν και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχει αποκλιμακωθεί σημαντικά, η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει. Απέρριψε δε, για άλλη μια φορά την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ, υποστηρίζοντας ότι τελικά η μείωση πέρασε στους μεσάζοντες.

«Πείτε την αλήθεια, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο ο πληθωρισμός, δείτε τι γίνεται στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Έχει επιβάλει καμία χώρα από αυτές πρόστιμα σε πολυεθνικές; Μην λέτε ψέματα στον κόσμο», σχολίασε παρουσιάζοντας την τροπολογία για το «καλάθι του νονού».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη – Στη θέση του ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Βουλή: Κόντρα Βελόπουλου – Θεοχάρη για τη συμμετοχή Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο

Γιώργος Παπανδρέου: «Ζήτημα ζωτικής σημασίας να μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε τα δημοκρατικά μας συστήματα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42