search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:01
MENU CLOSE

Αστυνομική βία κατά εργατών στην Καμπότζη

27.05.2013 16:18
Αστυνομική βία κατά εργατών στην Καμπότζη - Media

Τουλάχιστον 23 εργάτες τραυματίστηκαν σήμερα στην Καμπότζη όταν η αστυνομία με ηλεκτροφόρα γκλομπς κατέστειλε διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων σε εργοστάσιο που κατασκευάζει για την εταιρεία αθλητικών ειδών Nike.

Τουλάχιστον 23 εργάτες τραυματίστηκαν σήμερα στην Καμπότζη όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε ηλεκτροφόρα γκλομπς για να καταστείλει διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων που ζητούσαν καταβολή των δεδουλευμένων, σε εργοστάσιο που κατασκευάζει για την εταιρεία αθλητικών ειδών Nike.

Η Αστυνομία χρησιμοποιώντας δακρυγόνα αντμετώπισε τουλάχιστον 3000 εργάτριες που είχαν καταλάβει ένα δρόμο κοντά στο εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρεία Sabrina στην περιοχή Καμπόνγκ Σπέου, δυτικά της πρωτεύουσας, Πνομ Πενχ.

Ο Σαν Βάνυ, πρόεδρος των εργαζομένων στην βιομηχανία δήλωσε ότι μία έγκυος εργαζόμενη έχασε το παιδί της όταν την πέταξε στο έδαφος, στρατιωτικός αστυνόμος
"Υπήρξε μια έγκυος γυναίκα ανάμεσά τους. Αρχικά, έχασε αίματος και στη συνέχεια έχασε το μωρό», είπε.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι εξαγωγή ενδυμάτων αντιπροσωπεί το 75% των συνολικών εξαγωγών της Καμπότζης. Το χαμηλό κόστος εργασίας έχει προσελκύσει πολλές εταιρείες στην Καμπότζη που κατασκευάζουν ρούχα και παπούτσια για δυτικές εταιρείες, οι απεργίες ωστόσο είναι πλέον πολύ συχνές.

Αυτό το μήνα, δύο εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει αθλητικά παπούτσια για την Asics, όταν καταπλακώθηκαν στην αποθήκη που δούλευαν Πρόσφατο είναι και το συμβάν στο Μπαγκλαντές όπου η κατάρρευση του κτιρίου στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1000 εργάτες.

Ανάλογα περιστατικά με θύματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στις περιοχές αυτές της Ασίας όπου οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και για τους μισθούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:01