ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:01
MENU CLOSE

Σταυρίδης: «Fuck you!» (audio)

27.08.2013 13:16

«Άντε γαμηθείτε» σε άπταιστα αγγλικά ήταν η ον δε ρέκορντ απάντηση που απηύθυνε ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ σε όσους αντιδρούν στην «αξιοποίηση» του Ελληνικού.


Σταυρίδης: «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία του Θεού! Επειδή φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο. Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία;   Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ίσως ο πρωθυπουργός και άλλοι 3. Αλλά είναι γεγονός!»

Fuck You!


Ερωτώμενος σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων που ζητούν το Ελληνικό να γίνει πάρκο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί:

Σταυρίδης: «Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμήσου! [Fuck you] Πες μου πώς θα γίνει! Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα.»

Οι χαζοί Έλληνες


Σταυρίδης: «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στην Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα»
Δημοσιογράφος: «Μα, έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα στη Νορβηγία.»
Σταυρίδης: «Ναι, αλλά δεν έχετε αρκετό ήλιο…»

Σταυρίδης: «Η ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα εξαρτάται από τις αποκρατικοποιήσεις. Είμαστε η τελευταία ελπίδα και το τελευταίο οχυρό της Ελλάδας. Αν πετύχουμε, θα δούμε όλο και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια, ευτυχία και ευημερία.»

Σταυρίδης: «Αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Αν αρχίσεις και κλαψουρίζεις ότι κάποιος εκμεταλλεύεται τη δυστυχία σου, είναι δική σου ευθύνη να γυρίσεις τα πράματα. C ‘est la vie [έτσι είναι η ζωή], είναι θέμα νοοτροπίας»

«Εδώ θα έπρεπε να βρίσκεστε τώρα. Νοικιάζουμε και βίλες.»

(Κείμενο-λεζάντα, από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας): Στο τέλος της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μας έδειξε τη μπροσούρα από ένα ξενοδοχείο που έχει στην Κεφαλονιά καθώς και τη δική του βίλα με δυο πισίνες.

Αναδημοσίευση από www.thepressproject.gr

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version