ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:12
MENU CLOSE

Μέρκελ: Οι χώρες του Νότου ευθύνονται για τα προβλήματά τους

13.09.2013 11:01

«Πολλοί άνθρωποι στην Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους – επί χρόνια ή επί δεκαετίες – παραλείψεις», δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κρίνοντας ως «επιτυχείς» τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης.

«Απορρίπτουμε την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τα ευρωομόλογα», επανέλαβε εξάλλου η κα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην «Muenchner Merkur» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν και η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, «ο δρόμος που ακολουθούμε θα είναι επιτυχής». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Γερμανία, η οποία, όπως είπε, «ήταν κάποτε ο ασθενής της Ευρώπης».

Ερωτηθείσα σχετικώς με το γεγονός ότι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου απεικονίζεται συχνά με. . . χιτλερικό μουστάκι, η Καγκελάριος είπε ότι χαίρεται που υπάρχει ελευθερία έκφρασης, «ακόμη και για την έξαλλη παρουσίαση απόψεων» και επισήμανε ότι στην Ευρώπη η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία, το εκλογικό δικαίωμα και η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένα για όλους. «Αυτός είναι ένας θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανίδα καγκελάριο είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του Economist. 

Με τίτλο: Μέρκελ, μία γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους, δείχνει τη γερμανίδα καγκελάριο πάνω σε ένα κίονα, δίπλα σε σημαντικά ευρωπαϊκά μνημεία και τονίζει ότι «αν η Μέρκελ κερδίσει την Καγκελαρία, θα γίνει η πιο κυρίαρχη προσωπικότητα στην Ευρώπη».
 
Ο τίτλος του economist είναι παράφραση της ατάκας «one to rule them all» από την ταινία Lord of the Rings.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:10
Exit mobile version