search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:46
MENU CLOSE

«SOS» από Μακρόν ενόψει ευρωεκλογών: Η Ευρώπη μπορεί να πεθάνει

25.04.2024 16:33
macron sorvoni 98- new

Την προειδοποίηση ότι η Ευρώπη είναι «θνητή και μπορεί να πεθάνει» απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ενόψει των κομβικών ευρωεκλογών τον Ιούνιο.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο αν δεν γίνει πιο ανθεκτική εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και άλλων προκλήσεων ασφάλειας και οικονομίας, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επικέντρωσε την ομιλία του σε στρατηγικά και γεωπολιτικά ζητήματα στην Ευρώπη, όπως η άμυνα, η οικονομία, η προστασία του περιβάλλοντος και η διαφύλαξη της δημοκρατίας.

Ο Μακρόν τόνισε ότι το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από επιλογές που «πρέπει να γίνουν τώρα». 

Επέμεινε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει την ανεξαρτησία της στον τομέα της ασφάλειας, υποστηρίζοντας ότι αναγνωρίζει τους παγκόσμιους κινδύνους για την ασφάλεια, αλλά ότι «η αφύπνιση είναι ακόμα μάλλον αργή».

Διαβάστε επίσης:

Επιμένουν τα σενάρια παραχώρησης αντιαεροπορικού συστήματος στην Ουκρανία παρά τις διαψεύσεις – Οι διαπραγματεύσεις και ο… μαρτυριάρης Κουλέμπα

Κομισιόν: Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις αν αποσυρθεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την κούρσα για την προεδρία

Ισπανία: Γιατί ο πρωθυπουργός Σάντσεθ προχώρησε σε αναστολή των δημόσιων καθηκόντων του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07