ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:31
MENU CLOSE

Οι Daft Punk «σάρωσαν» τα Γκράμι (Video)

27.01.2014 07:24

Το συγκρότημα Daft Punk ήταν ο μεγάλος νικητής στα 56α μουσικά βραβεία Grammy. Στην τελετή εμφανίστηκαν επίσης οι Πολ Μακάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ από τους Beatles, σε μία σπάνια κοινή τους εμφάνιση.
 

 

Τέσσερα Grammy απέσπασε το ντουέτο της ραπ Macklemore & Ryan Lewis: καλύτερου νέου καλλιτέχνη, καλύτερης ερμηνείας ραπ, καλύτερου τραγουδιού ραπ (Thrift Shop) και καλύτερου άλμπουμ ραπ (The Heist).
 
Βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ R&B παρέλαβε η Αλίσια Κις για το «Girl on Fire».
 
Το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της κάουντρι μουσικής απονεμήθηκε στον Κέισι Μάσγκρεϊβ για το «Same Trailer Different Park».
 
Η 17χρονη Νεοζηλανδή Λορντ βραβεύτηκε με δύο Grammy: καλύτερου ποπ τραγουδιού της χρονιάς και καλύτερης ποπ σόλο εμφάνισης για το «Royals».
 
Grammy καλύτερου ροκ άλμπουμ της χρονιάς παρέλαβαν οι Led Zeppelin για το «Celebration Day», καλύτερης ροκ εμφάνισης οι Imagine Dragons για το Radioactive, καλύτερου εναλλακτικό άλμπουμ οι Vampire Weekend για το «Modern Vampires Of The City» και για τα καλύτερα φωνητικά σε ποπ άλμπουμ βραβεύτηκε ο Bruno Mars για το «Unorthodox Jukebox».
 
Στην τελετή εμφανίστηκαν επίσης οι Πολ Μακάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ από τους Beatles, σε μία σπάνια κοινή τους εμφάνιση.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεωνίδας Καβάκος διεκδικούσε Γκράμι στην κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου. Ωστόσο, το Γκράμι στη συγκεκριμένη κατηγορία πήγε στο Roomful of Teeth των Brad Wells & Roomful Of Teeth.
 
 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:30
Exit mobile version