ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:05
MENU CLOSE

8 στις 10 οικογένειες «ψηφίζουν» φροντιστήριο για τους μαθητές

28.01.2014 07:20

Αναγκαίο «κακό» για την πλειονότητα των μαθητών φαίνεται πως είναι η παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων στο Λύκειο, καθώς 8 στις 10 οικογένειες παρέχουν εξωσχολική υποστήριξη στα παιδιά τους.

  • 4 στους 5 μαθητές (80%) έχουν εξωσχολική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του Λυκείου.
  • Βασικός λόγος για την έλλειψη εξωσχολικής υποστήριξης στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου αναφέρεται η οικονομική δυσχέρεια (47%).
  • 1 στους 3 μαθητές που δεν έχουν εξωσχολική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του Λυκείου δεν συμμετέχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις και προέρχεται από χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
  • Το ποσοστό αποτυχίας στους μαθητές με εξωσχολική υποστήριξη είναι 12%, ενώ στους μαθητές χωρίς εξωσχολική υποστήριξη στο Λύκειο είναι τριπλάσιο (35%).

 
Κατά τα λοιπά, βάσει της έρευνας, απ΄ όσους δήλωσαν ότι έχουν εξωσχολική υποστήριξη σχεδόν όλοι ανέφεραν ότι τα παιδιά τους πηγαίνουν σε κάποιο φροντιστήριο στη Γ΄ Λυκείου, 4 στους 5 παρέχουν εξωσχολική υποστήριξη στη Β΄ Λυκείου και περίπου οι μισοί στην Α΄ Λυκείου.
 
Επίσης, το 88% των παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστήριο πετυχαίνουν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
 
Αναφορικά με τις δαπάνες που απαιτούνται για την παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων καθ΄ όλη τη διάρκεια του Λυκείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής υποστηρίζει ότι ανέρχεται στα 7.937 ευρώ και αναφέρει ότι το αντίστοιχο κόστος για τα ιδιαίτερα μαθήματα φτάνει τα 10.190 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης (42%) αφορά τη Γ΄ Λυκείου.
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «PALMOS ANALYSIS» για λογαριασμό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής.
 
 
Πηγή: ethnos.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:03
Exit mobile version