ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:11
MENU CLOSE

«Σύντομα θα βγούμε από την κρίση» δηλώνει ο Σαμαράς από το Δουβλίνο

07.03.2014 13:56

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα ανακάμπτει και σύννομα θα βγει από την κρίση, εξέφρασε από το Δουβλίνο και το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, η μόνη χώρα στην Ευρώπη που γνωρίζει ακόμη κρίση είναι η Ελλάδα αφού, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρος έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα:

 «Η ιδεολογία μας ενώνει τους Ευρωπαίους, έχουμε στρίψει την Ευρώπη με επιτυχία μέσα από τεράστια προβλήματα, πρέπει να λύσουμε μακροχρόνια προβλήματα. Ιρλανδία, Πορτογαλία Κύπρος, Ελλάδα πάνε πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα ανακάμπτει, σύντομα θα βγει από την κρίση. Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν, παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη δουλεύει. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ανοίγουμε το δρόμο για καλύτερη Ευρώπη, με μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις».

Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην ελληνική Προεδρία την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, θα αναδειχθεί και ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής δεξιάς για την προεδρία της Κομισιόν, με φαβορί τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το οποίον υποστηρίζει η καγκελάριος Μέρκελ,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:04
Exit mobile version