Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό, θρεπτικό πρωινό με σπανάκι και αυγά στον φούρνο και θα νομίζετε ότι σερβίρεστε από μπουφέ ξενοδοχείου.
Μεριδες: 2
Μαγειρεμα: 15΄
Υλικά:
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά
4 φρέσκα αυγά
4 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε μικρό ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει ή βουτυρώσει, τοποθετούμε σε μια στρώση το σπανάκι και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Έπειτα κάνουμε 4 λακκούβες και σπάμε μέσα σε καθεμία από 1 αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο.
Πασπαλίζουμε από πάνω και το κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄ μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως.