ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:17
MENU CLOSE

Σπιτικό γλυκό πραλίνας χωρίς ψήσιμο

20.03.2014 22:00

Φτιάχνεται με ζαχαρούχο γάλα, θυμίζει μπράουνι, αλλά τρώγοντάς το θα έχετε την αίσθηση ότι η αγαπημένη μερέντα μεταμορφώθηκε σε σπιτικό γλυκό.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζ. τσαγ. φουντούκι αλεσμένο
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. άχνη
100 γρ. μπίτερ σοκολάτα κουβερτούρα,
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
 
Εκτέλεση
Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζετε τη σοκολάτα, σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και το βούτυρο. Στερεώνετε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας, μισογεμάτης με νερό που βράζει  (διαδικασία μπεν μαρί) και αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, την άχνη, το κακάο και το τριμμένο φουντούκι.
Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα σιλικόνης ή αυγοδάρτη και αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν, το βάζετε στο ψυγείο. Όταν πήξει είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Ταιριάζει πολύ με παγωτό ή ως topping σε frozen yogurt.
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version