ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:45
MENU CLOSE

Νομοθετική «σαλαμοποίηση»

14.04.2014 13:50

«Λάστιχο» έχει κάνει η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον Κανονισμό της Βουλής καθώς για μία ακόμη φορά νομοθετεί όπως τη βολεύει χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» για τη συζήτηση του νομοσχεδίου «σκούπα» για τις τράπεζες. Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η επί της αρχής συζήτηση να διεξαχθεί την Πέμπτη προκειμένου να μη «σπάσει» η διαδικασία σε … κομμάτια.

 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Αλ. Δερμεντζόπουλος πρότεινε την Πέμπτη να ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις, να κληθούν φορείς και την Παρασκευή να γίνει η δεύτερη ανάγνωση. Ο εισηγητής της ΝΔ Απ. Βεσυρόπουλος διαφώνησε με την πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής, όμως η πλειοψηφία των κομμάτων την στήριξε.

«Να πάμε στη διαδικασία που προτείνετε, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα αποχωρήσει κανείς» είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας ένταση με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη που φώναξε όρθιος: «Δικτατορία θέλετε; Θέλετε να μείνετε μόνοι σας στη Βουλή;».

Σημειώνεται, ότι μεταξύ των φορέων που έχουν κληθεί για ακρόαση στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης είναι η ΟΤΟΕ, η Τράπεζα της Ελλάδος, οι εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές τράπεζες και η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Τυχερών Παιγνίων.

Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης δίνεται μία άλλη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας έχει καθυστερήσει να ψηφίσει την Κοινοτική Οδηγία Βασιλεία ΙΙΙ, η οποία αποτελεί τον βασικό κορμό του πολυνομοσχεδίου. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί από την 1/1/2014. Προφανώς, η ευθύνη για την καθυστέρηση ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση όπως στην κυβέρνηση ανήκει και η ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05
Exit mobile version