ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:32
MENU CLOSE

Μους σοκολάτας με τσίλι

23.04.2014 15:45

Το τσίλι συνδυάζεται άψογα με τη σοκολάτα, με αποτέλεσμα ένα γλυκό με πολύ λίγες θερμίδες, αλλά πολύ εκλεκτό.

Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το τσίλι και τον εσπρέσο. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε με σύρμα. Αφήστε σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄ μέχρι να πήξει συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Κατεβάστε την από τη φωτιά και ρίξτε τη μέσα σε ένα μπολ όπου έχετε βάλει την κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε κομμάτια. Προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σκεπάστε τη με διάφανη μεμβράνη βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ ρίξτε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη με το σύρμα μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί. Βγάλτε τη μους σοκολάτας από το ψυγείο, προσθέστε τη χτυπημένη σαντιγί και ανακατέψτε με σπάτουλα.

Μοιράστε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και αφήστε τη στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρετε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version