ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:02
MENU CLOSE

Κορέα: Εντοπίστηκε η σορός του αγοριού που κάλεσε πρώτο για βοήθεια όταν ξεκίνησε να βυθίζεται το πλοίο

24.04.2014 11:16

Εντοπίστηκε σήμερα η σορός του μαθητή, ο οποίος κάλεσε πρώτος από το κινητό του για βοήθεια τον αριθμό επείγουσας ανάγκης την ώρα που βυθιζόταν το νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό.

Η διεύθυνση του σχολείου παρείχε στους μαθητές που σώθηκαν βοήθεια από ψυχολόγους.
 
Νωρίτερα, τέσσερα μέλη του πληρώματος ζήτησαν συγγνώμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες γιατί εγκατέλειψαν το πλοίο την ώρα που βυθιζόταν κι ενώ οι επιβάτες του βρίσκονταν ακόμη μέσα. Ο καπετάνιος και τα δύο μέλη του πληρώματος επίσης έχουν ζητήσει συγγνώμη, σύμφωνα με μία πηγή που γνωρίζει για τις έρευνες, αλλά δεν έχουν αναγνωρίσει την υπαιτιότητά τους.

Στους 159 ανέρχονται οι νεκροί

Στους 159 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το νοτιοκορεάτικο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου, μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap. 

Ακόμα 143 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με το πρακτορείο. Εκατόν εβδομήντα τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα, εκ των συνολικά 476, διασώθηκαν όταν βυθίστηκε το πλοίο στις 16 Απριλίου. Η πλειονότητα του πληρώματος επέζησε του δυστυχήματος, ενώ 29 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του πλοίου έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πολλαπλά αδικήματα. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 19:56
Exit mobile version