ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:58
MENU CLOSE

Άλλοι δημοψήφισμα για το νερό και άλλος για το τζαμί…

28.04.2014 21:00

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ και εκλεγμένος εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ, Μανώλης Αγγελάκης, παραιτήθηκε από το συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς» του Άρη Σπηλιωτόπουλου

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Αγγελάκης: «Στην πορεία διαπίστωσα ότι για την κρίσιμη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δεν υπήρχε το ενδιαφέρον που θα περίμενα από το συγκεκριμένο συνδυασμό και επομένως δεν έχω λόγο πλέον να συνεχίσω να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία».

Η παραίτηση αυτή πέρασε στα ψιλά, ίσως, για να μην χαλάσει η προεκλογική μόστρα του Άρη Σπηλιωτόπουλου που έχει ρίξει εντελώς ακροδεξιά το βάρος της καμπάνιας του, προβάλλοντας ως κεντρικά προβλήματα της πρωτεύουσας το τετράπτυχο: λαθρομετανάστες-τζαμί-παραεμπόριο-ψυχασθενείς διαδηλωτές…

Γιατί βλέπετε η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν είναι θέμα για την Αθήνα ή καλύτερα για τους 3 από τους 4 βασικούς διεκδικητές (Καμίνης- Σπληλιωτόπουλος- Κακλαμάνης) που κάνουν γαργάρα την πώληση της ΕΥΔΑΠ λες και δεν είναι από τα κεντρικά προβλήματα που η αυτοδιοίκηση πρέπει να μπει μπροστά και να εκφράσει καθαρή θέση.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μάλιστα, θυμήθηκε την άμεση δημοκρατία και την κοινωνία των πολιτών μόνον στο θέμα του τζαμιού κάνοντας σημαία την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη χωροθέτηση στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος.
Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, οι 11 δήμοι που υδρεύονται από την ΕΥΑΘ, διοργανώνουν δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ στις18 Μαΐου,  την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Και στους 11 δήμους θα στηθούν κάλπες έξω από κάθε εκλογικό τμήμα προκειμένου οι πολίτες να τοποθετηθούν για το μείζον θέμα. Την ευθύνη για τη διεξαγωγή  του δημοψηφίσματος έχουν οι τριμελείς επιτροπές που συγκροτήθηκαν από εκπροσώπους των 11 δήμων, των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και της «κίνησης 136».

Βέβαια, κάποιοι θα πουν ότι κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ή της ΕΥΑΘ και ότι αυτά είναι ζητήματα που λύνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό, όμως, ισχύει και για τη λαθρομετανάστευση. Ή μήπως όχι;

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:57
Exit mobile version