ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:45
MENU CLOSE

Το τσιμέντο κάνει καλό στην υγεία

14.05.2014 21:00

 
Με επικοινωνιακά κόλπα και διάφορα πομπώδη φληναφήματα προσπα­θούν Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσουν την πρω­τοφανή κινητοποίηση των πολιτών κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, αλλά και τις ενδοκυβερνητικές τριβές μετά τις σφοδρές αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και κεντρικά το ΠΑΣΟΚ.

♦  Αφάντου, Ρόδος. Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου είναι 1.858.000 τ.μ. και αποτε­λείται από δύο γειτονικές παραθαλάσσιες ιδι­οκτησίες

♦ Αγία Τριάδα. Παραθαλάσσια έκταση περίπου 132.483 τ.μ. με μεγάλο παραλιακό μέτωπο και άμεση πρόσβαση στο οδικό δίκτυο Θεσσαλο­νίκης – Νέας Μηχανιώνας.

♦   Σαμπάριζα, Θερμησία, Ερμιόνη, έκταση 165.639 τ.μ.

♦ Άγιος Ιωάννης. Παραθαλάσ­σιο οικόπεδο στην περιο­χή της χερσονήσου της
Σιθωνίας  με συνολική επιφάνεια 261.000 τ.μ. και παραλιακό μέτω­πο δυο χιλιομέτρων. ♦ Ελληνικό. Το καλύτε­ρο παραθαλάσσιο οικόπεδο της  Ευρώπης με έκταση 6.000 στρέμματα, το οποίο αγόρασε κοψοχρονιά ο Όμι­λος Λάτση.

♦   Κάμπινγκ και Ξενία Παλι­ουρίου, Χαλκιδική. Με πρό­σβαση στον όρμο Καναπί-τσα, μία ονειρική αμμώδης παραλία με εξωτικά νερά, που περιλαμβάνει το ακρω­τήρι Αλωνάκι και Χρουσό. Το ακίνητο   έχει   ακτογραμμή περίπου 1.300 μ. ♦ Κασσιώπη, Κέρκυρα. Έκταση 490 στρεμμάτων με ακτογραμμή μήκους περίπου 725 μέτρων.
 
Τι λέει η Κομισιόν
 
Στο παιχνίδι μπήκε και η Κομισιόν έπειτα από ερώτηση του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβου­λευτή των Πράσινων / «Πράσινοι- Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία», αφού στην απάντησή της τον Μάρτιο του 2014 ξεκαθάρισε ότι η Ελ­λάδα δεν έχει δικαίωμα να μειώσει σε απόστα­ση μικρότερη των 100 μέτρων τη ζώνη απαγό­ρευσης δόμησης από τον αιγιαλό. Η απάντηση της Κομισιόν, επισήμανε ο Νίκος Χρυσόγελος, «αποκαλύπτει ότι το σχέδιο νόμου για τον αιγι­αλό αποτελεί άλλη μια ελληνική ‘‘πατέντα’’, που τα κυβερνητικά παπαγαλάκια την πλασάρουν ως ‘‘μνημονιακή υποχρέωση’’».
 
Να σημειωθεί ότι στην απάντησή της η Κομισιόν επισημαίνει τα εξής:

α) Η Ελλάδα δεσμεύεται από το άρθρο 8.2 του Πρωτοκόλλου για την Ολοκληρωμένη Δια­χείριση της Παράκτιας Ζώνης.

β) «Προσαρμογές» ή εξαιρέσεις επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένες, ειδικές και αιτιολογη­μένες περιπτώσεις και όχι φυσικά γενίκευση των εξαιρέσεων και εφαρμογή παντού πρακτι­κών που καταστρατηγούν την υποχρέωση προ­στασίας των ακτών.

γ) Η Κομισιόν δεν έχει λάβει κανένα αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση που να ζητά εξαί­ρεση του συνόλου της επικράτειας από την ανάγκη προστασίας και ολοκληρωμένης διαχεί­ρισης της παράκτιας ζώνης για λόγους «επιχει­ρηματικού συμφέροντος»!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:44
Exit mobile version