ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 06:17
MENU CLOSE

Iταλία: Κανονικά θα πληρώνουν είσοδο στα μουσεία οι ηλικιωμένοι

19.06.2014 13:27

Αλλάζει το μέχρι τώρα καθεστώς ευνοϊκής πρόσβασης στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ιταλίας, το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας. Στο εξής η είσοδος θα είναι δωρεάν για τους νέους μέχρι 18 ετών, το εισιτήριο θα είναι μειωμένο γα τους πολίτες μέχρι είκοσι πέντε ετών, ενώ οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπογραφεί απόφαση.
 
 Παράλληλα, κάθε Παρασκευή οι μουσειακοί και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμένουν ανοικτοί μέχρι τις 10 το βράδυ. Δυο φορές το χρόνο θα μπορεί κανείς να επωφεληθεί από τη «Νύχτα των Μουσείων», με συμβολικό εισιτήριο ενός ευρώ, ενώ την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για ντόπιους και ξένους πολίτες.

 «Η αλλαγή στις επιλογές για τη δωρεάν είσοδο επιτρέπει στην χώρα μας να προσαρμοσθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο Φραντσεσκίνι, σύμφωνα με τον οποίο «η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο να καταφέρει να γίνει η Ιταλία πιο ανταγωνιστική και σε οικονομικό επίπεδο».

 Οι σχολιαστές υπογραμμίζουν τώρα ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί αν το υπουργείο Πολιτισμού, οι δημοτικές αρχές και οι διάφορες εφορίες αρχαιοτήτων θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την παρουσία του αναγκαίου προσωπικού για να μπορούν να μένουν ανοικτά κάθε Παρασκευή το βράδυ μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι. 

 Πρόσφατα, για να μπορέσει να ανοίξει το Κολοσσαίο στις 17 Μαΐου, κατά την «Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων», χρειάσθηκε μακρά διαπραγμάτευση η οποία κατέληξε σε μια μέση, συμβιβαστική λύση, καθώς επετράπη η είσοδος σε περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 06:07
Exit mobile version