ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Ιστορική πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης – 4-2 την Ροβανιέμι (Video)

25.07.2014 05:54

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το καθήκον του, νίκησε τη φινλανδική Ροβανιέμι με 4-2 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στον πρώτο αγώνα (1-1) προκρίθηκε στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ

Για τους Αρκάδες αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία τους, ύστερα από οκτώ παιχνίδια.
 
Το σκορ άνοιξε στο 12ο λεπτό χάρη στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Κουρμπέλη, που εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Σάλγκρεν.
 
Η άσχημη βραδιά του Φινλανδού τερματοφύλακα ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, υποπίπτοντας σε (αμφισβητούμενο) πέναλτι επί του Μάσα. Ο Ρώσος Μέσκοφ έδειξε τα 11 μέτρα και τον απέβαλε, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντε Μπλάσις να κάνει το 2-0.
 
Το ξεκάθαρο προβάδισμα σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων συνηγορούσαν σε ένα ήσυχο δεύτερο 45λεπτο. Στο 48΄ ο Ουσέρο «σημάδεψε» από κοντά το δοκάρι, στο 51΄ ο Ντε Μπλάσις αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Φόρσμαν, αλλά στη συνέχεια ήρθαν τα… πάνω-κάτω.
 
Η Ροβανιέμι μάζεψε όλες τις δυνάμεις της, διεκδίκησε τις πιθανότητές της και ανταμείφθηκε με δύο γκολ σε δέκα λεπτά. Στο 53΄ Σανκαρέ και Παντελιάδης άφησαν μόνο τον Μακιτάλο που με προβολή μείωσε, ενώ στο 62΄, σε λάθος έξοδο του Μπαντή ο Λαντεμάκι ισοφάρισε.
 
Η αναπάντεχη εξέλιξη ανάγκασε τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να… τρέξουν. Αποδείχθηκε τελικά ότι αυτό ήταν το «μυστικό», αφού μπορεί αρχικά να υπήρξε απογοήτευση στο δοκάρι του Μάσα στο 68΄, αλλά μετά το 2-2 μόνο ο Αστέρας υπήρχε στο γήπεδο.
 
Ο Ντε Μπλάσις και πάλι έδωσε προβάδισμα εκ νέου στην ομάδα του με κεφαλιά στο 73΄, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Μπακασέτας στο 81΄ από ασίστ του Μπαντιμπανγκά, σε άψογη συνεργασία δύο παικτών που είχαν μπει ως αλλαγή.
 

 
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Γκόιαν, Σανκαρέ, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71’ Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (75’ Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (68’ Μπαντιμπανγκά) 

Ροβανιέμι: Σάλγκρεν, Λαχτενμάκι, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οταρού (45’ Φόρσμαν), Κόκο (69’ Εμενίκε), Γκέι, Σάξμαν, Μαγιάβα, Νιάσι (83’ Λάχτινεν), Όμπιλορ. 

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:57
Exit mobile version